Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som diamantslipare, metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus, väggar och golv, arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Vinterns härjningar

Skrevs 2018-05-15, 18:23 av PaulThomas

Vintern for hårt fram mot brevlådor och elskåp efter vägarna. Här syns spåren av plogbilsrörelsens grymma framfart på vår väg.

2018maj 023

2018maj 024

2018maj 027

Förkylda har vi blivit också, hostar svårt och ihållande. Ändå har vi kört med röd solhatt som ska vara så bra!

2018maj 028

Men sommaren är äntligen här vilket vi gläds otroligt åt. Glad värme!

Den röda kepsen kom med i all hast, men visst har även den röda solhatten kommit till användning. Men rätt ska vara rätt (rött).

2018maj 029

Kommentarer

 1. Didania

  Ingen glad värme här!
  Jag tycker inte om dessa solstekande svettiga dagar som vi har haft och har i Stockholm.
  Först en lång kall vår som aldrig blev någon riktig vår – och sedan pang bum – högsommarvärme och explosion av grönska och blommor på en gång -

  men i morgon skulle vi visst få lite mera ”normal” temperatur här ? – Hoppas på det!

 2. vetgirigvetgirig

  Ja det är inte vi som bestämmer över vädret, utan vädret bestämmer över oss!
  och det efter de betingelser som vi människor ger genom nedsmutsning av atmosfären, som i sig ger en ökad årsvärme. Men också av var vi befinner oss på jordaxeln. Just nu lever vi och verkar betydligt längre åt sydväst än för 70-80 år sedan ( Om det nu är rätt). Golfströmmen hotar att ändra sitt flöde.

 3. Hans A

  Det där är ingen solhatt, det är en keps. Kanske det är därför det inte fungerar.

  En solhatt ska ha bredare brätten, antagligen därför det inte fungerade. Försök med en bredbrättad solhatt så blir ni nog av med förkylningen.

 4. TatluserTatluser

  Nog är den röda på andra bilden en hatt, men brukar inte kallas för solhatt, som Hans A skriver, solhatten har breda brätten, de breda brättena bidrar även till att herrarna inte kan bli allt för besvärande i den heta sommarvärmen. – Trotts att jag har både skuggande träd och annan växtlighet på min terrassträdgård och därutanför en stor park så blir det vid denna tid på dagen mellan trettiofem till fyrtio grader och då är det skönast att befinna sig innanför väggarna, man får ta en siesta.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen