Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som diamantslipare, metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus, väggar och golv, arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Vintern drar bort

Skrevs 2018-05-08, 11:01 av PaulThomas

Den skira grönskan har nu nått oss. En skön tid av glädje inför naturens gåvor.

2018maj 013

På marken trängs scillan. Gräsmattan går i blått. Balansakt att inte trampa!

2018maj 014

Knoppar kommer att brista. Här låg över en meter snö för bara få veckor sedan och tyngde!

2018maj 017

Myrorna visar sin våryra på trädstammen som blivit liggande. De har inrättat sitt liv på detta sättet, inne i en tre meter lång stam.

2018maj 009

Brunnens vattenstånd överstiger vida den normala nivån. En musfamilj höll på att etablera sig på brunnslocket. Boet var bildat av den gamla madrassen jag har isolerat med. Rundstaven nertill på bilden är handtaget till luckan. Över själva brunnen är ett litet brunnshus med tak.

2018maj 005

Fåglarna har fått nybyggt. Ett par kabelrullar av den sorten som omgivningarna vimlar av har blivit deras TrillTower. Där kan dom twittra i sitt torn.

2018maj 012

Jodå, sommaren finns även här. Den dök upp ur tomma intet till sist. Snön är numera en bristvara. Glad Sommar!

Kommentarer

Bli först med att kommentera detta blogginlägg!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen