Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som diamantslipare, metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus, väggar och golv, arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Veckans innovationer

Skrevs 2017-06-19, 10:35 av PaulThomas

Hjälp, min bästa tumstock gick sönder! Visserligen har den ingen aning om vad tum innebär och den var kostsam för en snickrande fattigpensionär.

Jag borrade ett litet hål där en plastnit tidigare suttit (som gått av). Därefter tryckte jag dit en popnit (blindnit säger vissa). Nu funkar mätverktyget förhoppningsvis ett tag till.

2017juni 042

De röda pilarna visar leden med lagningen.

På altanen står ett runt bord med hål i mitten. Där kan man ställa ner ett parasoll. Om vi då vill ha lite blommor i mitten av bordet går ju inte det. Men med hjälp av en gammal sockerkaksform kan vi placera blommor i centrum och även ha parasollet där.

 2017juni 041

2017juni 047

Kommentarer

  1. PaulThomasPaulThomas Inläggsförfattare

    Jag borde uttryckt mig tydligare om centrumplacerade blommor. Givetvis är det meningen att de ska sättas i plåtformen som ju står i centrum. Se nedersta bilden.

  2. vetgirigvetgirig

    Innovationer. Ja! Jag slog faktiskt av diskbänkskranen, den mycket dyra. av danskt fabrikat. Letade och fann en kopparrörsbit, ungefär en ”dess” lång, med ungefär samma ”area” som ”spleinstappen” i kranen. Knackade ned rörbiten på ”spleinsen” Den har fungerat nu i flera år. För mig bör jag tillägga! Tyvärr kan jag inte åskådliggöra innovationen med bild eftersom min dator för närvarande ”jäklas” med mig, och det klarar jag absolut inte!
    Förresten vad kallas centrum i en orkan?

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen