Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som diamantslipare, metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus, väggar och golv, arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Vårsolspyssel

Skrevs 2018-04-16, 10:10 av PaulThomas

Växthuset kollapsade i mars trots mina nerskrapningar av taksnön. Den vågräta, långa taknocken brast. Den består av strängsprutad aluminiumprofil. Borde egentligen ersättas av en ny balk men jag gör ett försök att laga. Massor av profiler är bockade, vridna och missformade. Flera av plastskivorna är trasiga. De består av långa och lite kortare kanalplastskivor.

2018mars 058

Så här såg kollapsen ut. Nocken nästan helt av, vilket blev då jag tog tag i den.

2018april 007

Så här ser det ut i dag. Bit efter bit riktas och skruvas fast. Brottet på nockbiten har jag stadgat med galvad remsa. I dess hål har jag nitat med kraftiga popnitar. Centralt står en regel och stöttar det hela.

Ja det är vad jag pysslar med i den bländande vårsolen. Snön smälter undan med rekordfart, till och med gårdspumpen har börjat titta fram.

2018april 008

Kommentarer

 1. bebebebe

  Lycka till med lagningen. Jag håller tummarna och är övertygad om att tomaterna applåderar.

  PaulThomas: Vi får nog sätta haklappar på tomaterna vid alltför rungande klapp!

 2. Jalle

  Tydligen är ”vår” ett väldigt relativt begrepp.

  PaulThomas: Nja, här tar vi det lite varligt med våren. Jag har i mitt inlägg endast hyllat vårsolens bländande kraft. Själva våren är i antågande, i måttligt tempo, snart kommer allt det ljuvliga att utspela sig även här. Vi kan, efter idogt skottande, i alla fall sitta på altanen och fika. Det tycker vi är en strålande framgång.

 3. TatluserTatluser

  Här handlar det om att städa bland växterna och stoppa frön i jorden och i parken lyser nu gräset grönt sedan ett par dygn, träd och buskar saknar fotfarande grönskan men knopparna är på gång och den vackra närmare trettio meter höga hängbjörken börjar nu skifta i vårflammorna.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen