Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Tiggarna

Skrevs 2015-04-30, 07:50 av PaulThomas

Moderaterna vill förbjuda organiserat tiggeri.

tiggare

Kommentarer

 1. Jalle

  Såg just på TV att hjälporganisationer i Rumänien beklagar att vi svenskar hjälper till att hålla kvar människor i tiggeri istället för att de får möjlighet att komma i arbete. De försöker utbilda romer till snickare, jordbruksarbetare och liknande men tyvärr föredrar många att i stället göra resa efter resa till Sverige för att tigga. För varje resa blir de allt mer fast i att se sig själva som tiggare, att se det som ett yrke. En annan avigsida är att barnen blir lämnade ensamma när föräldrarna reser till Sverige och att de struntar i att gå till skolan och blir vilsna.

 2. gunillago

  Såg också det inslaget. Inte nog med det; det är 18-19 miljoner tiggande romer i EU. En stor del av dem kommer från Rumänien. Men, man kan också fråga sig hur många som verkligen får något jobb när de söker?

 3. kyllingkylling

  Jag stödjer M i deras tankar om förbud enligt ovan. Jag tillhör också de som vill förbjuda tiggeriet. Det ska inte finnas sådant i ett modernt samhälle. Där ska välfärden fungera – men då måste detta gälla svenskar… Inte som nu en massiv invandring + tiggare som profiterar på vår välfärdskassa. Det vore som om vi i en förening hade en stabil kassa, men som nu började utnyttjas av icke medlemmar.
  Vi har nu: Inhemska hemlösa, vi har nu hitresande tiggare, vi har nu en flyktingström, vi har nu ett välfärdssystem som delvis är bristfällig, var nu en skola som är ”dålig”, vi har nu ett försvar som räcker två dagar och kan försvara en liten plätt av landet,vi har nu en socialvård som är ”överstressad” – listan kan göras längre. Så ropar en del personer : Sverige är rikt land – vi måste hjälpa ”världen”. Kom med lösningen? Men tänk på att du som ropar… också måste vara med och betala. Inte bara sitt i soffan och ropa!

 4. Lasse-MajaLasse-Maja

  Man kan inte stifta fler lagar/förbud än vad som är ekonomiskt försvarbart att övervaka. Vad skall polisen stoppa i säcken oprioriterat om det krävs att tiggarna skall sättas dit?

  Om regeringen skulle förbjuda tiggeri, så önskar jag att man förbjuder all slags tiggeri. Bort med Postkodlotteriet och andra verksamheter som infekterar våra TV-kanaler med penningtiggeri. Röda Korset, Frälsningsarmén med flera får ställa undan sina bössor och hoppas de får bidrag utan tiggande!

  Nej tiggarproblemet är inte svenskarnas bord utan EU:s. Vi måste på alla sätt sätta press på våra EU-delegater så de gör skäl för mödan. EU måste dra åt tumskruvarna ordentligt mot Rumänien och andra stater som behandlar Romerna så illa att de måste åka hit och tigga.

 5. gunillago

  Det ”moderna” samhälle du tror att vi befinner oss i är i snabb takt på väg bakåt och utför, Kylling. Jag tillhör de som gärna betalar skatt om det betyder att folk får omsorg, vård och fungerande intranät. Jag vill inte se fler egoister förstöra den sociala medvetenhet vi har byggt upp. Kan hålla med om att det är för mycket invandring men den kurvan vänder nedåt just nu. Vem vill sitta i en påver flyktinganläggning på landsorten i en påtvingad isolering? För övrigt går miljarder åt att betala en massa giriga uthyrare som sett en snabb möjlighet att berika sig. Dit går en massa pengar som kunde använts bättre.
  Tror nog också att många som befinner sig här kanske inte vill delta i en tänkbar krigszon under ett ryskt välde eller som slavar i NATO.

 6. minimalminimal

  Jag har opererat båda ögonen. Gula fläcken och starr.
  Det enda jag behövde betala var en sängplats.
  För en vecka sedan kunde jag kvittera ut min första hörapparat, Siemens för hundra kronor högkostnadsskydd.
  Har vi det inte fantastiskt bra? Hur kan det vara så svårt då att tänka dela med sig?

 7. GerdGerd

  Som jag förstått det hela så gäller moderaternas förbud inte själva tiggeriet utan de organiserade, kriminella (nätverk eller vad de nu kan kallas) som ligger bakom. Bara tanken att de arma tiggarna kanske måste betala förslagna bedragare är motbjudande. Jag önskar mej fortfarande att politiska partierna, som har medkänsla sätter konkreta mål och som kan mätas för såväl tiggeri som invandring i Sverige. Invandring och allt som hänger samman med den (kostnader och intäkter) är alldeles för viktiga frågor att låta ett enda parti huvudsakligen att agera kring.

 8. orera

  Att förbjuda det organiserade tiggeriet men samtidigt tillåta den enskilde tiggaren utan kriminell förankring få sitta vid sin mugg. Man lägger bevisbördan på tiggaren som med en sådan lag skulle tvingas bevisa sin oskuld. Slutsatsen blir att lagen skulle i praktiken ta bort tiggarna från trottoarerna.
  Man måste skilja på flyktingar (med asylskäl) och invandrare annars blir hela diskussionen förryckt.

 9. Jalle

  Jag förstår inte ditt resonemang ”orera”, ingen behöver väl bevisa sin oskuld här, det är väl rättsväsendets sak att bevisa skuld. Och det är, som Gerd påpekar, inte tiggarna utan de kriminella organisatörerna som man vill lagföra. Något som väl ingen kan tycka är fel?

 10. orera

  Du har så rätt ”jalle”. Men hur når rättsväsendet de kriminella organisationerna. Genom resultat/balans-räkning, skattsedel, genom bokföring? Nej! Sannolikt hör man, men inte lagför man, tiggarna om deras eventuella förankringar. Man kommer sannolikt att störa ut verksamheten (tiggeriet) Hoppas att missförståndet som uppstod är uppklarat.

 11. GerdGerd

  Tiggarna kan också organisera sig själva. Jag märkte det på min morgonpromenad, som var tidigare än vanligt i morse. I en galleria träffades de och åt sin frukost tillsammans under tak i en snygg miljö, de störde ingen. Om någon näraliggande matbutik försett dem med frukost vet jag inte, jag hoppas det.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen