Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Svart hål på gångavstånd!

Skrevs 2019-04-21, 12:09 av PaulThomas

Sagittarius A, det svarta hål vi uppmärksammat mest ligger 26 000 ljusår bort i Vintergatan. Lite avlägset kan tyckas.

Ett svart hål jag fotograferade i morse fanns på betydligt närmare håll. Jag såg det mitt på den myrstack som just töat fram utefter min promenadstig. Ur det svarta hålet strömmade myrorna upp, ivriga att ta itu med dagens sysslor. Redan då temperaturen låg kring 5 – 6 plusgrader var några få ute och kollade om stacken verkade ha klarat vintergatans härjningar.

2019april 003

För att känna vilken gravitation som råder där nere i det innersta behövde ett finger nedstoppas. Men en viss rädsla ”svartahålskräck” avrådde mig.

Under påsken har jag monterat två utelampor på altanen. De inhandlades på Röda Korsets loppis för 50 kr. Armaturerna sprider ljus både uppåt, nedåt, framåt och åt sidorna. De är klassade för utomhusbruk och tillverkade i rostfritt stål. Tilltalande design, bild kommer.

Mer om den oändliga rymden:

I vår stad finns en planet Neptunus avbildad. Den är 2,5 meter i diameter. Om vi tänker oss att Globen (i södra Stockholm) är solen, så skulle Neptunus vara här, på detta avstånd. Allt uträknat skalenligt!

Gissa vilken himlakropp som då (enligt samma system) ligger i Delsbotrakten?

Här kommer bilder på de helt nya, oanvända armaturerna som jag kopplade in i går.

2019april 016

2019april 018

Idag tog jag med en liten present till myrstacken. Jag placerade ett russin (av Sultanrussinmodell) på stacken. Efter en stund blev det stor uppståndelse. Men det hör ju påsken till!

2019april 022

Kommentarer

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen