Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som diamantslipare, metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus, väggar och golv, arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Stenkoll

Skrevs 2017-06-15, 15:49 av PaulThomas

Jag skriver lite om vad som tilldrager sig här på gården trots att vissa tydligen inte uppskattar det alls. Är man så här gammal kan man med fördel skita i det. Eller hur?

Träperioden närmar sig slutet. Vedtravarna bör räcka för överlevnad. Grantoppen som spelat spratt genom att peka åt olika håll har blivit med skott. För tillfället pekar toppen västerut. ”Västerpek är bästepek”?

2017juni 037

Då jag på övervåningen grattade svärmor på hennes födelsedag kändes en speciell doft från vinden. Luktsinnet är fortfarande och glädjande nog jättebra. (Knarkhundarna på Arlanda kan slänga sig i väggen!) Mycket riktigt, på vinden låg två kadaver. Inte så underligt att de var så muslika, de var muslik. Detta med möss trodde man ju var ett avslutat kapitel, men icke! Kanske de blivit störda av allt isolerskum som sprutats in i golv och skapat ett nytt landskap down under?

Full fart i fågelholkarna och tre kivandes hackspettar förgyller tillvaron. Varje dag spritter av fågelglädje. Talgoxarna gillar sina nya holkar och hinner knappt joxa bland tallarna längre.

Intresset för min del har mer övergått till bergshantering. Ett par stenrösen vill frugan ”ha bort”. Allt medan sommarkaktusen blommar kånkar jag iväg med stenarna.

2017juni 017

2017juni 022

2017juni 023

De får fylla på stenmuren jag började på för några år sedan.

2017juni 029

Men de allra största måste hålborras och spräckas för att bli hanterbara.

2017juni

2017juni 036

Här ser vi de kilar jag har för spräckning av sten. Det finns ju även ”snigeldynamit” som långsamt verkar och spränger sönder stenen till nästa dag.

Ja sommarn har mycket glädje, sorg och annat att erbjuda. Vi stretar vidare och hoppas på några minnesvärda år till.

Kommentarer

  1. AmandaAmanda

    Men PT, jag tröttnar aldrig på att höra om livet på gården! Du berättar ju om nåt som händer! Om man jämför med min Facebook så är det rena thrillern! Min Facebooksida har nämligen utvecklats till att folk bara gillar olika proffssidor, och det är så tråkigt att jag snart inte orkar öppna den ens.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen