Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Spetta loss

Skrevs 2018-06-30, 14:10 av PaulThomas

Undring om morgonen

I morse under promenaden grunnade jag, fjärran från landsväg eller järnväg: Vad gör dessa stolpar mitt ute i skogen? På varje stolpe sitter en gul skylt märkt banverket. Kanske är det banverket som ser till att månen vandrar tyst sin ban?

2018juni 077

Vad händer på gården?

Den här tiden är det mest vedhantering och trädgårdspyssel. Jag staplar medan frun stapplar ut och deltar i vedklyvningen på den soldränkta vedbacken.

2018junivedklyv

Småkryp

En lite larvig sida av klyvandet är de larver som blottläggs under granbarken. När barken bryts loss undrar de oroligt vad som är å färde. De kravlar sömnigt i sin blindhet.

2018juni 072

Smaktest

Vi gjorde ett blindtest och hackspettarna uppskattade verkligen de smakliga godbitarna som de fick serverade på silverfat. Spettarna envisades med att förära oss två Michelinstjärnor! Åtminstone kunde höras lite tacksägelsetjatter. Enligt samstämmiga källor lär proteinrika larver tillhöra vår kost framöver!

2018juni 041

Från hackspett till järnspett

Själv ägnar jag tid och lust till att baxa stenar. Bortforsling av dessa stenar skulle kännas än mer omständigt. Jag försöker istället flytta omkring de så att cirklar bildas.

2018juni 049

2018juni 069

Meningen är att fylla jord och sätta växter dekorativt däri. De tunga stenarna räcker till två stenpartier. RUBBA INTE MINA CIRKLAR! Det gör jag själv.

Ja, det är i stort sett vad som föregår här på Sveriges rätta sida. Dvs på Sveriges ovansida. Vad som sker vid undersidan har vi ingen aning om. Men där bor naturligtvis hjolbänningarna i myrmarkerna. Har vi förstått. Hu!

2018juni 062

 

 

 

Kommentarer

  1. SickanSickan

    Fina bilder du tar. Från den tiden i livet då jag värmde upp huset med ved, kommer jag ihåg känslan av att ”vara riktigt förmögen” när vedtravarna var många och ordentligt kluvna. Jag gick upp mitt i natten och ladda pannan med nya vedträn när det var riktigt kallt ute och såg med glädje när röken steg upp från skorstenen innan jag kröp tillbaka i sängen. Tiden kommer, tiden går, men känslor består.

  2. Jalle

    Gick du ut då i den riktigt kalla natten för att titta på röken? För inifrån huset kunde du väl knappast se din egen skorsten. Då kan man förstå hur mycket du älskade vedeldning.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen