Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som diamantslipare, metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus, väggar och golv, arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Spark plugs

Skrevs 2019-02-18, 11:58 av PaulThomas

En tändande gnista. Är det kanske vad som behövs. Denna sidan tynar utan ständigt nya inlägg och kommentarer på dessa.

Jag går i den djupa snön. Till en början är här djupa spårgropar efter tidigare vandring. De spårgroparna sätter jag alltid fötterna i. Där är botten fast och tilltrampad. Ofta släpar jag foten för att fösa ner mer snö och därmed göra gropen grundare.

Ena foten sjunker plötsligt djupt ner. Erfarenheten varnar mig att bara dra upp. Bäst är att vicka med benet åt olika håll så slipper stövelskaften bli fulla med snö.

Jag är framme vid elstolpen. Både huvudsäkringen och jag har gått mitt i vintern. Den proppen har bara utlöst en gång tidigare under många herrans år.

2019feb 011

Antagligen är det så att flera strömförbrukare råkar slå igång exakt samtidigt, till exempel varmvattenberedaren och frysboxarna tillsammans med elelement. Att denna 16A-propp får utlösning är således mycket ovanligt. Visst gör det ont när proppar brister. Den är snabbt bytt och vi har åter kräm i kabeln.

Gårdens sparkstötting fungerar bra på isvägarna här ikring. Efter min renovering (jag har gjort nya trägrejer, de ljusare) kan den tjänstgöra några år till. Trevligt att kunna stötta frugans barndoms häst. Förr eller senare lär den förvisso få sparken.

2019feb 012

Kommentarer

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen