Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som diamantslipare, metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus, väggar och golv, arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Snöriket

Skrevs 2018-02-04, 12:34 av PaulThomas

Då har vi begåvats med mer nederbörd. Ett artilleri snökanoner har bombarderat oss. Och det kommer mera ideligen. Nato står maktlöst.

2018feb 001

Här ser vi altanen med paviljong. Den vita semlan i mitten är glasbordet.

2018feb 003

Detta är ett förråd med 1 meter snö på taket.

2018feb 004

Här några till tak med skottningsbehov. Arbetet är på gång.

2018feb 007

Elstolpen besnöad från höger. Hackspetten får hålla sig på den vänstra sidan. De stagande stålvajrarna har fått lustig påväxt.

2018feb 016

Den lilla granen stirrade på mig. Vad vill han?

2018feb 008

Djupa gångar i snön bildar gator som hålls öppna. Likaså vägen måste hållas öppen så vi kan nå till och nås av civilisationen. Den är cirka hundra meter lång.

Som alla förstår tycker vi nu att vi fått tillräckligt med vinter, längtar så smått  efter våren!

Kommentarer

 1. AmandaAmanda

  Fantastiskt! Roligt att se. Och som Didania skrev, här ligger lite pudersnö, roligt med den i alla fall, även om det blir halt också. Men lite ljusare i alla fall!

 2. PaulThomasPaulThomas Inläggsförfattare

  Drivkraften debatteras just nu på Silvergen. Snön har tillsammans med vinden en kolossal drivkraft när det gäller bildning av drivor. Landskapet får en helt ny topografi, liknande ett ökenområde. Sanddyner och snövallar kan förtjusa.

 3. TatluserTatluser

  Dina snöbilder påminner om de hemska snövintrarna under krigsåren på fyrtiotalet, snödrivorna var så höga så man gick som i en tunnel på byvägen och det skottades överallt och hästplogarna kom inte fram på vissa ställen på grund av de väldiga snödjupen utan man var tvungen att gräva sig fram innan hästarna kunde ta sig igenom med plogen.

 4. silverladynsilverladyn

  Känner stor tacksamhet över att bo i ”södern” och slippa ”ditt” väderkaos. Tack vare de små ynkliga snöflingorna som dalade ner här hemmavid och la ett pyttetäcke med snö
  fick man användning för de nya vinterstövlarna ändå.

 5. vetgirigvetgirig

  Du lockade fram minnen Du Tatluser. Sådana minnen som dagens ungar inte har. Igensnöade småvägar som måste plogas så att mjölkbilen kunde komma åt att hämta mjölkflaskorna på pallarna. Det var tätt med mejerier på landsbygden, eftersom det fanns nästan bara mjölkgårdar då. I Rorslagen i alla fall.
  Jag vet inte om karlarna tyckte det var hemskt när de plogade med fyra ”kampar” förspända plogen i snöyran?

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen