Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Skottdagen

Skrevs 2020-03-05, 15:11 av PaulThomas

Hela januari och februari gick bekymmerslöst förbi. På skottdagen var allt frid och fröjd. Inte så många kom visserligen och friade men vädret lovade gott. Trodde vi. Dagen för vasaloppet gjorde sin entré med snöfall, ihärdigt och med klass2-varning. Så här såg det ut när snön vräkte ner över vår stilla å. Undras om bävern gillar att fälla träd i oväder?

2020mars 003

Sen dess har nederbörden legat på men nu upphört. Till och med solen har visat sig idag. Dagen efter skottdagen blev en skottardag. Jag har varit på tak, gårdsplan samt vägen och snöröjt. I dag (torsdag) har jag skippat gymnastiken för att köra snöslungan på vår väg. Den här lite kladdiga snön är besvärlig vilket syns på slungans skovlar som är delvis igensatta med snö.

2020mars 004

De röda skovlarnas uppgift är att mata in snö mot centrum. Där sitter ett våldsamt snabbt skovelhjul som roterar upp snön genom utkastarröret.  Mycket snö föll det, och överallt. Här har en stor hög hamnat utanför vårt sovrumsfönster.

2020mars 005

Flockvis med sidensvansar har följt mitt arbete idag. Undrar om dom blir avis om jag visar min sidenslips? Visst får våra gamla muskler en välbehövlig omgång vilket säkert bara är bra. Än funkar en och annan muskelgrupp någorlunda klanderfritt.

Kommentarer

  1. Jalle

    Stackars dig, jag har börjat vårarbetet i trädgården. Krokusarna blomma för fullt och tulpanerna står i knopp. Våren är härlig.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen