Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som diamantslipare, metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus, väggar och golv, arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Skogspromenader

Skrevs 2017-12-27, 15:53 av PaulThomas

Då gymnastiken ligger nere under helgerna går jag en tur genom skogen varje dag. Ett bra sätt att känna sig nyttig och duktig.

De obanade stigarna är verkligen jobbiga att forcera. De vägarna jag väljer har korsats av massor med djurspår, mest klövar. Fötterna sjunker ner i snön men så plötsligt bär skaren och jag står uppepå snötäcket. Det sker främst under stora träd där droppandet uppifrån har frusit . Att norrlandspulsa i den djupa snön kan jämföras med norrlandspölsa. Den tröga vandringen avstannar ibland då jag måste flåsa en stund. Då kan Den Stora Tystnaden verkligen avnjutas!

Många träd har knäckts eller blivit nerböjda av de obarmhärtiga snömängderna.

2017dec 062

2017dec 052

2017dec 068

Efter flera töväder har vi få istappar på huset. Det har uppstått ett istapp, kan man säga. Här är en lite ovanligare designad istapp.

2017dec 035

Idag presenterades nyordslistan för i år. Ordet ”döstädning” finns med, ett uttryck vi använt flitigt här på denna sida. Här en bild med döstädning av några garderobslik.

döstädar

Kommentarer

  1. bebebebe

    Våra istappar är endast virtuella. Och de träd som är fällda i vår skog har kommunen som orsak. Och ingen bärande skare kan hittas i skogen. Hala finns dock där den minst kan anas, tillexempel efter nattlig hemfärd vid busshållplatsen. Men käpp är bra, den känner halkan innan skorna underligt nog.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen