Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som diamantslipare, metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus, väggar och golv, arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Regn och blåst

Skrevs 2018-09-26, 14:47 av PaulThomas

Vindarnas tid är här. Jag känner mig blåst på sommaren. Bara att acceptera, naturen råder enhälligt över hällregnet. Vetorätten att väta strumporna ligger i molnet.

Varje morgon ligger ett femtiotal äpplen nerblåsta under trädet. Avblåsta fågelfjädrar sticker jag ner i blomkrukorna vilka börjar likna små indianhövdingar.

2018sept 079

En sak jag grunnat på är hur generna kan så exakt forma mönster på t.ex fjädrar. Denna fjäder som är mestadels vit har ett svart fält ”närmast huden”.

2018sept 080

Vilket innebär att fågeln har en vit/svart teckning i ett vackert mönster. Hur i hela friden kan de olika fjädrarna växa ut på vingar och på ryggen och bilda detta sammanhängande mönster?

Lika märkligt är zebrornas hårstrån som tydligen är programmerade att bli ömsom svarta, ömsom vita. Trots att fjädrar och strån växer fram på mer eller mindre stora ytor hänger mönstret ihop som det ska. Naturen är fantastisk!

En granne har kor som alla är bruna men har ett vitt huvud. Alla vita ansikten vänds mot mig när jag vandrar förbi.

En tall bär bruna barr, inte längst ut på grenarna, nä, en bit in. Kanske spår av den svåra torkan?

2018sept 064

Solen kämpar i underläge mot höstens svala tid.

2018sept 075

Kommentarer

  1. vetgirigvetgirig

    Det fanns en tid när Sahara och övriga ökenområden var beskogade, och kineserna har ett ordspråk, lydande, Den som planterat ett träd, har inte levat förgäves. Något att tänka på för oss nu levande sju miljarder på klotet!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen