Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som diamantslipare, metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus, väggar och golv, arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Oktober

Skrevs 2018-10-16, 07:57 av PaulThomas

Löven blir allt mer vackra. Färgerna är sagolika. Jag märkte även att löven gör sig klara för att kasta sig ut i sitt sista språng. På bilden syns att de hänger lodrätt ner på körsbärsträdet. Klara för ”släpp”.

   2018okt 013

Jag har tidigare visat hur jag lägger tabletterna på morgonen. För att kolla att alla sorter är med. Det jag ville visa nu är att jag slipat bordet. Färgen är numera borta med hjälp av vanlig slipmaskin.

2018okt 006

Inför vintertiden har jag förstärkt taknocken i växthuset. Vill inte att den ska knäckas av snötyngderna denna vinter. Tre reglar stöttar.

2018okt

Vissa ställen doftar svamp under morgonvandringen. De finns tydligen i alla de former. Här får de trängas som i rusningstid.

2018okt 005

I skogarna strömmar skönheten över mig. Luften är lätt att andas. Stigarna vindlar sig fram genom det tysta landskapet.

2018okt 020

Fruns gamla spark hon gled fram på som liten bebis har fått sin renovering. Ska väl klara en vinter till är det tänkt. Den är ändå cirka åttio år gammal. Det ljusa träet har jag ersatt det murkna med. Sen är den inoljad med samma olja som köksbordet, rapsolja.

2018okt 023

 

En vägförbättring har genomförts på byn. Man har förstorat och fördjupat dikena på bägge sidor. På själva vägens bekostnad. Den är nu smalare än nånsin och med breda, djupa, V-formade diken. Det känns som ett balansnummer att köra på den smala remsan väg.

I vinter lär incidenter komma spår jag inför denna vägförsämring. Vi som lever får se. Och leva tänkte vi fortsätta med ett tag till. God Höst!

Kommentarer

 1. AmandaAmanda

  Ja, det är en så otroligt vacker höst. Och dessutom blommar mina rosor om! De blev väl lite glada av att få vatten, när det äntligen började regna, och nu har väl det milda vädret gjort resten.

 2. vetgirigvetgirig

  Ja Du, jag är som vanligt . En motvalls kärring, för jag anser att den skira pastell-grönskan på våren ger mig den verkliga skönhetsupplevelsen. Men olika tycker vi!

 3. vetgirigvetgirig

  Skulle Du, PT- kunna hjälpa mig, Du med Din fantasi och förmåga att teckna roligt?
  En av mina döttrar, journalist förresten, hon förundras över mitt Kom i Håg av gamla Salon Gahlin´-hisorier från fyrtiotalet, som jag envisas med att dra i både tid och otid.

  Till exempel: En tant frågar en annan , Hur står det till Varken bättre eller sämre, snarare tvärs om.

  Nästa Men det står ju i kokboken att man bör riva bröd en dag i veckan. Marknadsföring min son, det är att skapa ett behov där det inte finns något behov.

  Två gubbar på omhändertagande, Förbi dem går Greta. De ena säger såg Du vilken skrynklig klänning Greta hade den andra svarar klänning ? Hon var ju naken!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen