Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Ökad slungkapacitet

Skrevs 2019-11-09, 14:37 av PaulThomas

När jag segat mig upp för den mäktiga bergskammen var något annorlunda. Här uppe på åsen kändes plötsligt en närvaro. Jag tittade mig omkring. Mycket riktigt, långt där borta stod en person helt stilla. Under några minuter rörde sig inte figuren vid horisonten. Jag tog en bild med värsta telezoomen.

2019okt 028

I mitten av bilden syns det obekanta. En människa eller en buske jag inte tidigare sett? Nästa dag under min morgonpromenad tog jag en ny bild.

2019okt 029

Då såg det ut så här. Antagligen var det inte en buske utan en jägare som stod på pass.

En begagnad snöslunga har inhandlats av en granne. Ett knippe remmar medföljde i köpet. Men maskinens alla remmar var hela och fullt fungerande. En sprint (brytpinne) var dock avbruten på den drivande axeln. Brytpinnar används för att skona axlar och växlar, de är billigare och offras hellre. Denna slunga är starkare och kommer att få jobba ordentligt på vår långa inkörsväg.

Idag lördag har det kommit cirka en decimeter snö. Vattendjupet i brunnen har kollats, det var 3,66 meter vattenstånd.

Ved har burits in och våra eldstäder sprakar gott till vårt sparklande vin.

Riktigt mysigt känns det numera i höstmörkret som långsamt fördunklar tillvaron om kvällarna. Vi är dock vid gott mod inför det annalkande frysboxeriet.

Kommentarer

  1. bebebebe

    Remmar kan vara bra att ha om Du vill passivera skumma personer som står på pass för att skjuta seniorer. Och för själva infångandet kan ju en slunga också duga.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen