Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som diamantslipare, metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus, väggar och golv, arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Ögonsuss

Skrevs 2018-04-10, 18:58 av PaulThomas

Drömmar är underliga ibland. I natt drömde jag följande.

Jag gick hemåt i en förort med stora hus. Någon slags byggarbetsplats hade börjat växa fram. En metallstång var nerkörd i marken. Det var en gängad stång två meter lång och cirka 20 mm tjock. Jag insåg att några arbetare hade tryckt ner stången i marken, kanske som en markering av något slag. Men sakletare som jag är drog jag upp den och bar iväg med den hemöver. Den kunde vara bra att ha. Min tanke var att gömma den i mitt källarförråd där jag samlade allsköns grejer. Källardörren var olåst, jag forcerade längre in i den svala och mörka källaren. Mitt stöldgods var ganska tungt. Då jag stötte emot ett hörn så böjde sig stången, den var alldeles mjuk i ändarna! Allt djupare, mörkare och svalare blev det. Plötsligt minns jag ingenting av vad som hände.

Vaknade gjorde jag utomhus på marken sittandes i en grund, fuktig grop. Hade någon grävt och satt mig här? Hade jag svimmat? Framför mig ser jag en pojke som liksom jag vaknar, kliar sig och tittar yrvaket omkring. Han bär likadana kläder som jag. Vi hade vinröda dufflar på oss, han var väl i tioårsåldern. Vad är det som händer, frågade jag pojken. Jag tog hand om dig, svarade han. Han hade grävt och satt mig i den sandiga gropen. Han berättade att han var inne på en länk som beskrev hur man ska göra. Det var samma procedur som vid ormbett förklarade han.

Ja så drömde jag. Här vaknade jag, frugan hade redan frukosten klar nere i köket. Ibland kan drömmen bli lite obegriplig men det hör väl drömtillvaron till.

Kommentarer

  1. bebebebe

    Själv drömde jag, att jag inte kunde somna. Jag tror att det var en lång dröm för när jag vaknade vid åattatiden var jag såväl leabröten som dödstrött. Jag skulle mycket hellre ha velat drömma om Din stulna pinne. Men jag har ännu inte hittat någon App för drömbeställning.

  2. TatluserTatluser

    Drömmen kanske är en signal att du behöver något som du ännu inte hittat, eller kanske hittat men det stämde inte riktigt med det du behöver.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen