Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Ny vägdragning

Skrevs 2020-07-15, 16:38 av PaulThomas

En skarp knix på vår infartsväg omöjliggör trafik med större fordon. Mitt i svängen har grannen ett uthus som måste rundas hörnet på. Nu ska det bli en vidare sväng genom att vägens övre del flyttas tio meter söderut.

2020jul 005

Här ser vi vägens övre del. Den delen som svänger till höger ska alltså ”rätas ut” och mera riktas mot den röda lilla boden. Hitom boden går byvägen. Några hälsingska träd har fått stryka på foten för att förädlas till ved. Grävmaskinen är beställd, dyker upp på måndag för att börja slita i rötter och stenar. Några stenar ska behållas i vägen för att minska det branta fallet.

Ja det är vad jag numera pysslar med. Kanske ska jag även visa mitt höstprojekt som jag lagt vantarna på. En gammal byrå som även den ska förädlas var det tänkt.

2020jul 008

Så nog finns det att syssla med för en aktiv gubbe i glesbygden!

Kommentarer

  1. Jalle

    Vad du är företagsam PT, att du orkar. Men att bordlägga byrån var nog klokt.

    PT: Med byrån ska jag slipa bort unken doft, sätta ihop alla bitarna och göra fin ytbehandling. Tyvärr har den lagrats tokigt, utomhus under presenning vilket är alldeles otillräckligt!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen