Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Nationell isvecka

Skrevs 2018-02-26, 14:37 av PaulThomas

Vintern har tydligen kommit för att stanna. Det snöar återigen. Jag tyckte meteorologen kallade kommande vecka för nationella isveckan.

När anser Vår Herre att det räcker? Snön på altandäcket börjar anta groteska dimensioner. Halva paviljongen sticker upp ur snön.

2018feb 001

Här vill man knappast sitta med en sval öl.

Rådjuren har bildat större gemenskaper, gruppen består nu av nio stycken.

2018feb 043

De gnabbas ständigt, hanarna anser sig värdiga att äta först. Beteendet kan studeras även hos väldigt unga djur.

För att undvika de återkommande kontrollerna av min pacemaker har jag nu fått en mojäng som ska stå bredvid sängen. Den sänder data från pacemakern till USA dit signaler från hela världen insamlas i ett stort center. Om något behöver larmas så sköts det därifrån. Signaler går automatiskt iväg om jag befinner mig inom några meter från nattduksbordet.

2018feb 048

Takskottningarna är klara, har varit oerhört jobbiga, endast ett tak återstår.

2018feb 065

När rådjuren är lite extra sugna stoppar de in nosen i fåglarnas hus och mumsar på fröna.

Vår falk har åter börjat visa sig. Snabb som bara den gör han sina utfall mot småfåglarna. Tidigare i dag försökte falken även fånga ekorren men han hoppade in mellan elstolpen och elskåpet. Falken behöver nog öva mer, den gör sina snabba lovar men utfallet är magert.

2018feb 068

Några människor ser vi inte så ofta härikring så här års. Vi ägnar oss mest åt att skotta, mysa vid eldstäderna och att glo på TV. Denna nationella isveckan ska väl vara överstånden så småningom. Hoppas vi.

Kommentarer

 1. Jalle

  Jag som tycker det är jobbigt om det är några decimeter snö på trottoaren, jag tycker synd om dig som bor däruppe i den ”snöiga nord”. Tur man inte bor där. Gör som fåglarna; flytta söderut på vintern.

 2. TatluserTatluser

  Under mina uppväxtår på Småländska Höglandet så ansåg man där att mars månad var vinterns värsta snömånad, då brukade snön vräka ner i början av månaden.

 3. nitanita

  Du, PaulThomas, du bor i ett helt fantastiskt vackert,
  helt otroliga ”naturområden” bara en bit utanför ditt fönster !
  Flytta aldrig söderut på vintern. (jag skulle inte göra det)
  Att mysa vid eldstäderna och att glo på TV är det bästa jag vet.
  Men ta det lugnt med taken, och låt jobbet ta den tid det tar.
  Ha en jättefin dag !

 4. Hans A

  Visst är det vackert med mycket snö och naturen utanför fönstret. Den största nackdelen är väl att vintern blir så lång däruppe i norr. Jag bodde där en gång men flyttade söderut så fort jag kunde välja.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen