Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som diamantslipare, metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus, väggar och golv, arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Motvind

Skrevs 2018-05-01, 11:21 av PaulThomas

Första maj är inte längre som förut. Vart har alla ideal tagit vägen? Förr var förstamajtåget en helighet värd allt. Nu verkar ”lägga i båten” och ”åka ut till landet” hägra. Eller att slöa på sofflocket. Någonting omvälvande måste ha inträffat. Kanske den nya latheten hos de bortskämda skarorna visar sitt ointresse? Beskriv gärna din åsikt.

förstamaj

Kommentarer

 1. vetgirigvetgirig

  Eftersom jag tillbringade nästan alla de första tio åren av mitt liv på ett lantbruk, så vet jag mycket väl, att även bönderna måste arbeta mycket hårt för att få mat på bordet till familjen.
  Men visst var första Majtåget heligt, och det för alla, I dag har man skaffat helt andra heliga kor!

  Min första mening kan misstolkas, vad jag menar är att alla på den tiden var tvungna att arbeta hårt för brödfödan.
  Numera tar vi ut det vi egentligen inte har råd med.

 2. vetgirigvetgirig

  Jag ser att Ingria är på ”trån”, och tänker som så att det är kopnstigt att man inte kan ragga upp lämpliga reservföräldrar till de inkommande ensamma flyktingbarnen. Reservföräldrar som inlemmar dessa vilsna i samhället! Fan så konstigt att inte det klaras av!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen