Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som diamantslipare, metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus, väggar och golv, arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Möte med ålderdomen

Skrevs 2017-08-12, 17:11 av PaulThomas

Plötsligt blev jag yr. När jag reste mig upp kändes svaghet. Gräsklipparen kunde dras en kort bit sedan måste jag vila. Allt jobb drev upp andfåddhet. Vad nu?

Jag kontaktade vår vårdcentral. Fick veta att jag blivit gammal. ”Så här är det att bli gammal”. Efter en veckas gammelblivande tyckte jag det räckte, så jag ringde vårdcentralen igen. Denna gången beskrev jag mina besvär mera dramatiskt. -Ja kan du komma imorgon och tala med läkaren? Visst, så gjorde vi. Doktorn tog EKG osv på mig. Pulsen visade sig vara låg, bara 30. Läkaren tyckte jag borde fara till Bollnäs Hjärtintensiven akut. Bil fick jag inte köra med så låg puls.

Nåväl, frugan hämtades och vi körde raskt till Bollnäs. Nära akuten ligger kapellet. Allvaret gör sig påmint.

Väl där sattes infart på min arm. Sedan skulle vi upp till avdelningen en trappa upp. Då vi stod där kom en sköterska och undrade: har han kommit? Vem, undrade jag. Han kommer nog snart, Thomas, trodde sköterskan. -Men jag står ju här, påpekade jag. Det visade sig att ingen trodde jag kunde ta mig till avdelningen med så dålig puls. Av tre hjärtslag var bara två till nytta.

2017aug 003

Otroligt påkostade sängar med elektronik och vattenpass.

2017aug 006

Tjusig design på hjulupphängningen.

Nästa dag blev de så oroliga att de ville bli av med mig. Iltransport med ambulans till Gävle Sjukhus. Trädtopparna schvissade förbi på E-fyran.

2017aug 002

I ån nedanför sjukhuset simmade vällustiga bävrar.

I Gävle sattes in Pacemaker och gjordes kranskärlsröntgen. Man är ju oerhört tacksam att dessa fantastiska resurser sätts in på en vanlig gubbe i Sverige. Hur satsas det på äldre folk i andra länder? Visst var vi patienter tacksamma att vi fick fantastiskt fin vård och bor i Sverige!

2017aug 001

Den övre kurvan (min egen) visar ett ”bredare” utseende då pacemakern hjälper till.

2017aug 005

I taket var målat en blå häst. Var det Ålderns Häst?

Kommentarer

 1. gunillagogunillago

  Välkommen i gänget! Fick min p.m. 2004 av samma anledning (plus flimmer). Den har funkat nu sedan dess och underhållspulsen går som tåget, men hjärtat går inte upp i puls vid ansträngning så dagarna blir letargiska i överkant. Hoppas det går för dig att fixa o dona som du vill, men var redo för annat tempo i livets allt smalare kanal.

 2. vetgirigvetgirig

  Du har många gåvor Du PT, och jag är säker på att Du också tittar med faschination på serien om cowboykåksbygget, och förundras över all kunskap som den svärande killen ”dräller” fram mellan varven!
  Precis som hos Dig, så hänger inte mitt hjärta med!
  Många dagar går liksom till spillo i orkeslöshet.

 3. nitanita

  Medicinen gör stora framsteg idag,
  man ska aldrig förlora hoppet oavsett hur svår ens sjukdom är.
  Skickar en massa ljus och energi till dig PaulThomas med en stor björnkram !

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen