Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Mösstickning

Skrevs 2020-01-31, 10:14 av PaulThomas

Ljusets återkomst märks tydligt. Vissa soldrivna smålampor lyser allt längre stund på kvällen efter dagens påladdning.

errol

Gymnastiken på eftermiddagarna ska äga rum förmiddagar hädanefter.(Ordet hädanefter klingar lite otäckt, kunde lika gärna stå fortsättningsvis). Det ger möjligheter till aktiviteter och projekt under hela eftermiddagen i strålande ljus! Förhoppningsvis. I går uppsnappade jag att skolan som vi gympar i är nedlagd. Jag som trodde den sjöd av ungar om dagarna! Ryktas om att den ska rivas.

På tal om projekt. Mössen har alltid varit ett gissel så här års.

2020jan 001

Inte för jag sett någon skada eller så, men det känns så förbannat trist att försåtligen mörda dom. Det bjuder verkligen emot. All sökning efter kryphål där de kommer in i huset har varit fruktlösa. Men plötsligt slog det mig att de kanske smiter in genom en luftventil i grunden. Denna är fastmurad och är så lågt placerad att inspektion av det inre gallret är svårt. Ett gammalt knep är att placera enris som hinder. Sagt och gjort och tänka sig, sen den dagen har ingen mus visat sig. Riset klippte jag i kortare bitar och lade i en kompakt hög framför ventilens snedställda räfflor. Luften kan nog ändå passera om än i lägre fart. Hoppas mössen sticker sig så pass att de sticker på annat håll.

risfilter

I skogen är ödsligt och tyst. Inte ett levande väsen syns till. I morse lyste ett lingon mot mig och hälsade ljusets återkomst.

2020jan 034

 

Kommentarer

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen