Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Mitt i den strävsamma idyllen

Skrevs 2018-07-12, 10:49 av PaulThomas

Visst gör det ont när knoppar brister. Och visst gör det ont när droppar brister i sin uppgift att bestänka oss med vatten. Hela landet sitter bokstavligen på torken. Grannen har skyndsamt slagit sitt hö, trots svag tillväxt. Allt för att tillgodose hästgårdar här ikring.

2018juli 122

Bland eldningsförbud och bevattningsförbud flyter dagarna ändå sorglöst förbi. Här i våra trakter är det fortfarande grönt fick vi höra av en skånesemestrande som kört hela sträckan och var på väg till Jämtland. Även i Jämtland är det brunbrända gräsmattor, visste han att påpeka.

Jag har passat på att ta ner några träd som vållade bekymmer i vintras. De fick under snötyngderna en nerböjning som hindrade trafik på vår väg. Några av träden stödde sig mot ett uthustak så en portal bildades. Ett par stammar bröts av och barrikerade helt framkomligheten. Så det känns bra nu när de omförädlats till ved. Vår nyfikne granne kom släntrande och undrade vad som var å färde. Hans två glada fågeljaktshundar ville också hälsa, de är riktiga yrväder. Grannen föreslog en tjäder och jag tackade inte nej.

Frun som sköter vedklyvningen har hunnit med även lite äldre vedklabbar där stora barkbitar lossnat. Några skottkärror med bark blev det, som jag har gödslat i skogen med. Undrar hur inspirerade forntidens folk blev av de mönster som insekterna tecknar på barkens insidor?

2018juli 107

2018juli 108

Annars gräver jag ett dräneringsdike framför huset. I syfte att leda bort främst smältvatten under våren. De större stenarna tar jag till mina baxningar av stenpartier. Där kommer de väl till pass.

2018juli 120

Frugan anser att jag kämpar på tok för mycket med mitt älskade spett. Som skymtar längst upp till höger på bilden. (Hon t o m har kallat mig spettälsk.)

Vi har det bra tycker vi. Solen saknas inte i vår vardag. Men något vi saknar är mångfalden av fjärilar. Vi har knappt sett nässelfjärilen i år! Då har vi ändå sparat bestånd av brännässlor för deras skull. Färre humlor är det också dessvärre. Flugbristen gör säkert att vi ser inga flugsnappare. Endast några få svalor susar förbi.

Äppelträden bär riklig frukt men har börjat tappa kart, så även dom har vi vattnat. Ty vatten har vi fortfarande i brunnen.

Någon ondgjorde sig över sitt tillstånd: ”Gammal och ful”. Grenar och stubbar blir också gamla och fula, men är det inte än värre att vara ung och ful?

2018juli 084

2018juli 082

 Skönheten i malvan som oombedd dyker upp bland vildhallonen varje år.

2018juli 116

Blåbären börjar mogna, jisses vilken god syn vi kommer att få. Gammal och ful är väl inte denna ståtliga torrfura.

2018juli 001

 En av hackspettarna klarade inte livhanken denna sommar. Efter en sammanstötning med altandörren är det sluthackat.

2018juli 004

Värmen är mäktig, himlen blå. Hur ska det gå?

2018juli 059

 

Kommentarer

 1. vetgirigvetgirig

  Måste gratulera Dig och Din fru till en lycklig vardag, än så länge i alla fall.

  Hoppas att Ni två får fortsätta att njuta av ett meningsfullt ”knogande” , ännu några år!

  Meningsfulllt är det ju att i största möjliga mån sköta sig själv, och inte ligga samhället och andra till last. mer än i yttersta nödfall.

  Få förunnat förresten.

 2. DidaniaDidania

  För de av oss som inte längre har sin fulla rörlighet och därför upplever en viss inspärrning i denna hektiskt varma sommar – är det roligt att läsa om din strävsamma vardag och se dina bilder som vittnar om öppna ögon – mottagliga för livets mångfald av uttryck.

  Värmen i år tycker jag inte om – här i Stockholm har det varit 27 grader nu i många dagar till helgen har de lovat 30-31 grader.
  Lindarna utanför börjar visa upp ett svagt gulaktigt skimmer – gräsmattorna har varit bruna länge.
  Det ligger något hotfullt och dallrar i denna onaturliga värmen.
  ‘Jag går till Karlaplan och sätter mig och tittar på fontänen som sprutar tunna vattengardiner framför de mörka träden.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen