Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Midsommarstiltje

Skrevs 2019-06-21, 12:22 av PaulThomas

Väldigt lite händer på den här sidan. Kände för att skriva något.

I fråga om bygget har jag monterat bort farstukvisten vid ytterdörren. Först tog jag bort de två fönstren och lagrade dessa för senare behov. Sedan lossade jag försiktigt hela konstruktionen från husväggen. Lagom stor springa för att trä ner repet mellan hus och entrétaket. Repändan knöt jag till en cirkel och hängde runt dragkroken på bilen. Dess kraftiga fyrhjulsdrift drev iväg hela kånkarången ut på gårdsplanen.

2019juni 033

Nu har jag dragit ur alla spikar ur det hela, en halv hink blev det. Alla användbara skruvar är tillvaratagna, en stor glassburk blev det. Här är alla metallvinklar som kommer väl till pass vid kommande kreativitet.

2019juni 035

Ofta ondgör vi oss över de mångtaliga inredningsprogrammen i TV där det mesta vräks ner i containern. Fullt användbara skåp och bänkar bara kastas. Fina träslag ska målas och målade träslag ska ”slipas fram.” Slöseriet är monumentalt!

Som lugn pensionär kan jag numera styra arbetet jag utför helt och hållet. För första gången i livet. Det känns underbart att äntligen känna en ”arbetets frihet.” Återvinningen får en hink gamla spikar och brädlappar, själv behåller jag fönster, vinklar och en förskräcklig massa skruvar. Fina reglar spar jag naturligtvis för blivande projekt.

Som Jalle skriver: ta vara på ljuset i tillvaron!

nubbe

Kommentarer

  1. Hans A

    Det kallar jag framtidstro, att spara gamla brädlappar för framtida byggprojekt. Och det är berömvärt att lämna gamla spikar till återvinning, tänk om alla gjorde det ändå. Du är väl värd den sup som du håller i handen. Glad midsommar PT.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen