Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Lördagsförväntningar

Skrevs 2019-07-20, 07:51 av PaulThomas

Det stundar lördag och jag är nyuppstigen, nysträckt och nyfiken på den kommande dagen. Ska skördarna äntligen skördas? Bönderna har ännu inte kunnat få in höet. Mycket beroende på att markerna är fuktiga, torkprocessen hinner inte bli klar mellan regnen. Men i dag verkar det lovande, uppehållsväder är utlovat! Traktorerna kan snart börja med sitt klapprande surr.

Eftersom datorn är så himla långsam med uppkopplingen, (den där långsamheten igen) brukar jag alltid hinna spela Kungen (kortspelet som är i datorn) innan nåt vettigt kan påbörjas. Vilket säkert skärper hjärnan en smula.

En ny fågel letade mask i rabatten i går. Ingen bild hann den långsamme gamlingen fotografera. (Han njuter av långsamhetens sommarlov.) Efter idogt letande i våra fågelböcker kan vi konstatera att näktergalen var här några vändor, den är förstås galet välkommen.

Vår underliga växt frodas i år igen. Ingen har kunnat berätta vad det är för sort. Två appar i telefonen där bild ska läggas in har inte resulterat i någon klarhet. Vi har en totalt okänd växt som ingen Plant-app kan härleda!

2019juli 008

Som synes har bladen en liten inbuktning längst ut och i mitten ståtar ett långsmalt ax.

Nu ska jag straxt klä på mig och vandra ut i det väntande skogslandskapet allt för att må bättre och få fart på kroppens tröghetsindex. Doktorn tyckte senast att jag ”borde gå ner fem pannor” som han uttryckte det. Då visade vågen på 81 kg. Genom en liten gnutta planering har vikten successivt minskat sedan dess. Mindre kaffebröd, mestadels inget alls. Jag har alltså levt kolhydratsnålt några veckor. Nu ligger vikten på 76 kg. Vilket betyder att jag uppnått läkarens målbild av min ideala tyngd. Men visst kommer jag att fortsätta vara restriktiv med kolhydraterna. Några ”pannor” till skadar ju inte.

Vid det lilla sågverket i skogen har man börjat med återvinning av gamla elstolpar. Nu när många mil av elkablarna är nergrävda i marken blir ledningsstolparna överflödiga. Utvalda delar av dessa blir nu stadiga tryckimpregnerade plank av prima kvalitet. Slår man på stocken uppstår ett ljud nästan som från en xylofon.

Nä, nu ska jag sluta skriva och pallra mig ut. Allt för att bli friskare och hänga med några år till. Forskningen på så många områden väcker hos mig stort intresse!  Kommer någon av oss att bli 111 år gammal?

PS

Nyss hemkommen från en lov i skogen vill jag få lov att visa denna bilden. Knäppt nyss, (snabbhetens lov.)

2019juli 014

Ja, det var lite av det som skymtat i skvallerspegeln denna lördag.

Kommentarer

  1. PaulThomasPaulThomas Inläggsförfattare

    Sluttningen med alla stora blåklockor är iögonfallande. Jag såg dock inget bi nära. Så det binära talet är tyvärr noll.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen