Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Liten sommarbetraktelse

Skrevs 2018-08-07, 11:18 av PaulThomas

Sommarn fortsätter oförtrutet. Värmen har varit plågsam för många. Jag har dock inte upplevt något som helst besvär av hettan.

Varje morgon (utom söndagar) knallar jag min runda. I skogen går det lätt att samla tankarna, grunna på något eller bara tänka på inget alls. Det enda klagansvärda i skogen är de färgglada plastband som skräpar. Kulturmiljö står det på dessa, som ska sitta runt vissa träd men som fallit ner på marken. Några har jag burit med hem till soppåsen. De är märkta Stora Enso.

Efter frukost blir det ofta grävning. Dels gräver jag bort en jordhög som inte är önskvärd. Nu är den snart obefintlig, från början var den en meter hög och tio kvadratmeter stor. Jorden använder jag att förbättra vår väg.

Dels gräver jag ett dike utmed huset. Där ska väggar upp och bilda ett rum så småningom. Det var där jag fann mitt ”stenåldersfynd.” En spjut- eller pilspets (tror jag) i två delar, låg med en halv meters mellanrum.

2018aug 022

2018aug 023

Den är 130 mm lång. Kanske någon av våra kunniga läsare har någon synpunkt på ”fyndet?”

En granne var här med hundvalpar, för att träna dessa i bilåkning osv. Dom var glada och pigga som valpar ska vara.

2018aug 013

En liten solros har fått för sig att gro vid ytterdörren. Den får vi runda.

2018aug 011

Gräset är grönt och har så varit under hela torkan. Beroende på att vi inte klippte gräset då solen brände som värst. Vattnat har vi både äppelträden, björkarna och körsbärsträdet några gånger.

Granen som jag tjatat så mycket om har numera ett yngre syskon som inte är sämre på att uppvisa ”pekande topp.”

2018aug 020

Till sist dagens skämtteckning. Om eldningsförbudet.

grillförbudet

Ja sommarn fortsätter som sagt och jag tänker inte vika ner mig för lite värme. Men följer rådet att dricka även om jag inte är törstig!  Ömsom vatten ömsom vin.

Kommentarer

 1. GerdGerd

  Tack för härligt inlägg, som får mej att minnas tidigare morgonpromenader på Djurgården. Nu är promenaderna mer anspråkslösa, biståndsbedömda 20 min på tisdagar. Men jag är glad för det jag kan genomföra.

 2. Elisabet 1938

  Hej,
  Det verkar som att Du lever ett bra liv. Naturen är det bästa som finns att vistas i.
  Jag bor vid en insjö och har en vacker utsikt, som jag varje dag tittar på.
  Som tur är har vi fortfarande grönt runt oss.
  Mina promenader blir ganska korta men sitta ute har i sommar varit bra i skugga förstås.
  Hälsning från Elisabet.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen