Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som diamantslipare, metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus, väggar och golv, arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Lättskrämt folk

Skrevs 2018-11-06, 09:50 av PaulThomas

Varför är många så himla rädda för våra medmänniskor? Alla varelser kan inte vara exakt lika, tala samma språk eller se likadana ut som jag.

Republikanernas taktik att hålla människor rädda är väl prövat. För några hundra år sedan körde kyrkan med samma taktik i Sverige. Folket skulle helst vara livrädda för allt möjligt, speciellt överheten. Gud nåde den som inte darrade inför kungen och prästämbetet! Man kan förstå att miljoner människor föredrog att lämna sitt fäderneland.

Sverigedemokraterna använder samma recept idag då man idogt underbygger skräck för det annorlunda.

I USA håller nu Donald Trump på att skrämma befolkningen med invasionen av vandrare. Början av karavanen är snart framme vid gränsen där tusentals soldater står utplacerade. Presidenten är inte sen att jämställa dessa vandrare med ligister, mördare osv!

Håller man bara folk tillräckligt rädda så är de smidigare att styra. Jag hoppas verkligen på ett fett misslyckande Trump!

rik idiot

Kommentarer

  1. bebebebe

    Rädsla är kanske en oumbärlig ingrediens i livet. Gud med sin ställföreträdare och Konungen med sin fogde var väl sådana ingredienser förr i tiden. Prästen var ju svårare att lura än fogden, för Gud såg ju allt och rapporterade kanske neråt. Och båda maktcentra styrdes ju av lagar som inte alltid var så enkla att genomskåda. Men nu har ju prästerna plockat bort helvetet och polisen administrerats bort, så nu är väl de kriminella som står för makten och skräcken. Hotnivån är kanske oförändrad, men konstant.

    Vad gäller USA representerar kanske Trump antiGud/Kung, makten som kan köpas utan några krav alls på maktens värdighet i demokratins namn. Hur man överlever uppkomlingarnas tyranni kan man undra. Vilket också verkar de kulturella uppkomlingarna.

    Tur att man lever. Och hoppas att det blir kvar en öl till barnen.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen