Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Lantliga gourmeter

Skrevs 2019-01-13, 16:38 av PaulThomas

En sak som alltmer har utvecklats till njutningsstunder är de goda smakerna. Nu på ålderns höst uppskattas verkligen god mat och dryck. Den sydfranska musselsoppan ska inte få vara osmakad länge till.

Fåglarna, säkert ett hundrafalt gäng, uppskattar även dom lite godsaker: frön, talg och nötter.

2019jan 006

Ja det är härligt så länge tillgången räcker, både för djuren och oss. Klimathotet ser nog till att nästa generation får kämpa tappert med tillgången.

Så fort skymningen börjar anas går fåglarna och lägger sig. Då lägger jag ut mat åt rådjuren. De dyker skygga upp i mörkret och slickar i sig godsaker med stor aptit.

Kommentarer

  1. AmandaAmanda

    Även här matas fåglar. Ett stort gäng gråsiskor. några blåmesar och talgoxar och någon enstaka grönfink. Undas var de tagit vägen? Tidigare år har jag alltid haft ett gäng som hängt på automaten.

  2. PaulThomasPaulThomas Inläggsförfattare

    Även våra grönfinkar är fåtaliga. Men massor av talgoxar, pilfinkar, blåmesar.
    Kan det förhålla sig så att de unga och virila grönfinkarna har blivit äldre, fått silverstänk vid tinningarna, pensionerat sig och är numera gråsparvar?

    De småfåglar som ger oss mest glädje är dock stjärtmesarna. De är så himla gulliga. Visar sig sparsamt.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen