Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som diamantslipare, metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus, väggar och golv, arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Lång solig fredag

Skrevs 2018-03-30, 12:55 av PaulThomas

En sån dag. Visste den skulle komma till sist. Solen strålar energiskt. Överallt dropp dripp dropp. De kuttrande duvorna sänder ner lilla förtruppen att rekognosera, allt verkar okej, då störtar de ner till fågelbordet.

Påskharen har här ersatts av påskekorren som numera skaffat sig en kompis (partner?) De skuttar kvickt omkring och skyndar sig alldeles otroligt då de springer över öppna ytor.

Ett blåmespar installerar sig i en holk.

Rådjuren har slutat gå på rad som kamelerna i Sahara, de kan numera ströva fritt på den hårda skaren. De nafsar i sig lite mat för att sedan tugga, precis som vi innanför köksfönstret. Vi tittar nyfiket på varann.

I fredags for vi en tur till Stockholm. Under natten hade snön på lagårdstaket gjort ett bungyjump och kastat sig utför. Att ta sig till bilen blev plötsligt en uppgift för en alpinist. Bilens tak skymtar till vänster på bilden.

2018mars 006

Den skottade gången vi använder var igenkorkad av snömassor. Skotta skotta! Nya gången blev lite smalare den här gången. Tur att rullatorn gradvis kan fällas ihop.

2018mars 011

Tjugoåtta mil och några nävar godis senare nådde vi huvudstaden. Våren välkomnade oss, vissa fält lyste gröna i Uppland. Efter tre övernattningar på tre olika ställen vände vi åter kylaren mot den norrländska kylan. Totalt sjuttio mil, ett par nävar godis och varsin semla senare parkerade vi i hemmets lugna vrå. Då vidtog jobbet med att gräva en öppning till boddörren.

2018mars 111

En fågel tutar på som ett billarm. Grannens flagglina smattrar lojt. Hela buskage ligger tryckta mot marken. En grannes syrenberså är som överkörd av ångvälten. Men mycket kommer säkert att klara sig trots pressande snötyngd. Tror vi.

Här syns röken från vår förbränningstoa i full aktion. (Nedanför solen)

2018mars 110

Välkommen solen! Snön har sjunkit ihop flera decimeter och mer av den varan vill vi inte ha.

 

Kommentarer

  1. gunillagogunillago

    Själv har jag solat i flera veckor på min inglasade balkong. Gissa om jag är glad att slippa dina snömängder! Här är häckarna knoppandes och skatorna snackar över sitt bobyggande med långa kvistar i näbben. Barmark dessutom…
    I övrigt en låång fredag med den nya tinnitus man begåvats med.

    PaulThomas: Själv får jag stå ut med min gamla tinnitus. Brusar som ett avlägset vattenfall. Men jag låtsas som det regnar…

  2. TatluserTatluser

    Tack oh lov kom det inte sådana snömängder här som uppe hos er P.T. och här är nu barmark men fortfarande ligger här en förhållandevis djup tjäle i jorden varför det ännu inte förekommer knoppar i buskagen eller någon grönskande gräsmatta trott det intensiva solskenet, men allra närmast husen har lökväxterna lyckats tränga sig upp t.o.m. genom tjäleskorpan.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen