Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som diamantslipare, metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus, väggar och golv, arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Kväll på landet 19 augusti

Skrevs 2018-08-19, 16:53 av PaulThomas

Dagen har varit solig. Kaffet och senare middagen åt vi på altanen.

På förmiddagen bytte jag packning på kranen i tvättstugan. Annars har vi mest tagit det lugnt.

2018aug 058

En matta med fläckar har fått borstning med rengöringsmedel. En maskin tvätt hänger på tork utomhus.Vinden sveper härlig doft i plaggen.

Ingen reslig man har stått i vägen under vår njutning på altandäcket. Ingen vi har behövt stöta omkull med käpp. På tal om käpp. Jag har ett par käppar att välja mellan när/om den dagen infinner sig. Den ena som kommer från Jalta på Krimhalvön har bra spets nertill, är käpprätt lämpad för vinterbruk. Någon släkting vistades på kurorten där. Storheter som Tolstoj och Tjechov m.fl har även kurerats därstädes sägs det. Den vänstra käppen har inbränd inskription och text av metalltråd på ryska.

2018aug

Söndagen förflyter i stilla lunk. Björnen har som brukligt bajsat på stigen.

2018aug 054

Gäster har vi haft glädjen att skämma bort under några dagar. Med dessa for vi till havet där vi åt våfflor med hjortronsylt och drack kaffe ur glaskoppar gjorda i därvarande glashyttan. Jag lade märke till den vackert snickrade bryggan vi klev ut på.

2018aug 052

De har nu åkt vidare, norrut. De anlände i en husbil stor som Lodbrok (nästan). Den var utrustad med vattenburen golvvärme och all upptänklig lyx.

2018aug 049

Men kunde inte ta sig fram på vår krokiga väg trots att jag lagt flera lass med jord för utjämning. Nio meters längd var övermäktigt.

Kvällssolen vräker sitt ljus över oss. I kväll blir det en gin/tonic känns det som.

Kommentarer

Bli först med att kommentera detta blogginlägg!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen