Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som diamantslipare, metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus, väggar och golv, arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Kallt & varmt

Skrevs 2019-01-26, 17:44 av PaulThomas

Denna helgen ska småfåglarna folkräknas. Det är viktigt att se och bedöma deras utbredning och numerär. Många sitter säkert och kollar sina fågelmatningsställen ivrigt räknande och noterande.

Dessa duvor cirkulerar mellan granngårdarna och vårt matställe.

2019jan 043

Här sitter de på grannens radioantenn. Väntar säkert uppfordrande på utfodring.

Bland de vackra småfåglarna har gråsiskan uppenbarat sig i sin prakt. Även gulsparven gör intryck med sin undulatgula dräkt. De är härligt granna. Det är som att fåglarna har startat upp en slags grannsamverkan.

Annars gäller att hålla eldstäderna vid liv och njuta av de värmande flammorna. Någon gång kilar jag till källarn och hämtar upp några vinflaskor.

2019jan 046

Efter god äppelskörd lyckades vi åstadkomma en hel del av de eftertraktade dropparna. De bidrar också med en värmande känsla inombords. Kylan utomhus kan visa upp annorlunda fasoner. Detta är vår bil med egendomlig ”luden” frost.

2019jan 051

2019jan 050

Skönt är även att med högkostnadskortets hjälp köpa skitdyr medicin och endast betala 14 kronor på Apoteket.

Kommentarer

  1. Jalle

    Jag tycker det är svårt med fågelräkning, det är väldigt lätt gjort att samma fågel blir räknad två eller flera gånger. Jag försökte pricka av de räknade med ett kryss på ryggen av en spritpenna men många gånger sitter de inte stilla så länge att jag hinner rita.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen