Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Ingen vet var haren har sin gång

Skrevs 2019-08-13, 07:02 av PaulThomas

Sommaren gör som den brukar. Strävar på i styrfart mot hösten. Att vi hänger med är positivt men inget vi råder över. Ålderns häst skrittar på i den takt som krävs, att skrika ptroo båtar föga.

2019aug 010

Den lilla haren skuttar alltjämt omkring i omgivningarna. Bakom vår nejlikorabatt brukar den övernatta. Jag har skruvat upp ett litet snedtak över platsen. Regnandet vill inte sluta att briljera i stort sett varannan dag.

2019aug 015

Åskmullret är inte nådigt mot vår åskrädda grannfru. Är haren rädd för åskan? Tror inte det. ”Ingen vet var haren har sin gång sa käringen satte snaran i skorstenen” som det sägs. Frugan kallar vår lilla besökare för Skuttis. Jag tycker den är så himla rar, jag kallar den för Harare. Men i Zimbabwe skulle den säkert få ett annorlunda mottagande?

2019aug 027

Tidigare har jag tagit bort strån som hänger ner i vattentunnan. Numera får de vara kvar som en livlina för de insekter som vill chansa på att trotsa drunkningsdöden. Alla liv vill ju fortsätta att leva. En begriplig strävan även för gamlingar.

2019aug 017

På min tidiga morgonpromenad  såg jag knappt en kotte. Men visst finns de där, fulla av frön och hopp. Och tänk på att det finns dagg till varje strå.

 

Kommentarer

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen