Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Inga kalla fötter…

Skrevs 2019-09-14, 08:31 av PaulThomas

Loppisfynd kan ge tillfredsställelse.

På vår minisemester norröver för ett par veckor sedan i fjällvärlden hamnade vi på en loppis. Där såldes även hemslöjd och hantverksprodukter. Frun valde en vacker bordslöpare som gåva till vår grannfru som skötte vattningen i vårt växthus.

Jag drogs till loppisavdelningen. Plötsligt upptäckte jag ett par stövlar som passade min fot perfekt. Rejäla vinterfodrade och stadiga. Prislappen antydde 150 kronor, vilket verkade rimligt. Äntligen ett par stadiga skodon till vintern! Bara att stoppa ner fötterna och ge sig ut i vinterlandskapet. Ohoj snöslungan, here I come!

Mina gamla vinterkängor från Jula har flera hål och trasigheter mellan skaftet och vattentäta underdelen. När jag anlände till kassan fick jag höra att priset var 15 kronor vilket verkade vara ännu mer jätterimligt. Så här ser dom ut.

2019sept

Vattentäta och tillverkade i Kanada hos ett företag känt för sina robusta vinterprodukter, vissa avsedda för extremkyla. I bakgrunden mina lågskaftade gummistövlar (stövletter?) som skaver vaderna blodiga.

Jag känner mig riktigt nöjd med mitt köp. De gamla trasiga kängorna åkte med soptransporten i går, ”övrigt brännbart”. Ute i lagårn har jag en stor säck för endast brännbara sopor. Mycket skräp blir det sannerligen.

Haren har en tendens att inte visa sig. Är den ute på friarstråt? Frugan tror att den dyker upp igen, då med hela sin familj. Vi får väl se till vintern om någon dyker upp vid rådjursmatplatsen.

Kommentarer

  1. Jalle

    Femton kronor för ett par prima vinter stövlar måste väl betecknas som årets kap, bara att gratulera. Jag har också en hare utanför fönstret ibland, när han inte är där vet jag inte vad han har för sig. Dock tvivlar jag på att äventyren är av erotisk karaktär, det är inte riktigt tid för vårkänslor.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen