Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

I dessa tider

Skrevs 2020-03-25, 07:39 av PaulThomas

Dagarna flyter på som om inget hänt. De bryr sig icke om de virusdroppar som förpestar oss. Solen går upp allt tidigare varje morgon. Gråsiskan viskar, nötskrikan skriker, i naturen är allt som vanligt. Nyfikna ekorren kan inte avstå att skutta in och kolla vad jag håller på med i utbyggnaden.

Då Silvergenerationens medlemmar är i karantän tycker man att våra inlägg skulle blomstra men så är inte fallet. Vad gör vi äldreblivna, sitter och stirrar stint i väggen kanske? Varje dag går jag in och kikar på vår sida men den tycks verkligen vara fortsatt nedsatt och drabbad.

Solens strålar har åter fått den vinkel då de värmer vår altan. Snön är borta. Vi kan, halvnakna, kliva ut och gno fötterna mot den runda slipstenen. Rakning och nagelklippning brukar jag även förlägga till solhörnan.

Torsdagsgymnastiken har upphört på grund av smittuationen. Men mina skogsvandringar håller jag igång. Mina fotspår syns inte längre allena i skogen. Där syns numera allehanda spår, även en cykel (eller moppe) har gjort avtryck vilket kan anas till vänster på bilden.

2020mars 028

Den ”gestikulerande” granen jag tidigare beskrivit fortsätter att peka med sin topp. I går hade grantoppen detta utseende:

2020mars 018

En rolig knix som den prövat ett tag. Förklaring om varför trädet pekar åt olika väderstreck fick vi aldrig. Likaså den egendomliga växten vi har i växthuset, ingen förklaring där heller. Trots åratal av undringar.

2019juli 008

Vi lever annars precis som vanligt. Till morgongröten en stor slev fikonmarmelad, allt för att hålla magen i gång (och jättegott!). De för frugans artros nyttiga kurkuminet smakade vi riven i salladen. Frisk, god smak men den glömdes bort och nu har den börjat gro. Visst ska vi pröva att odla egen medicin!

2020mars 038

I affären höll vi lite avstånd till andra smittohärdar. Där fanns sprit till händerna, dock inget för invärtes bruk. Varje morgon tar jag en titt på vinden. Där har ingen mus visat sig sedan granriset utplacerades. Utfordringen av fåglar och rådjur vidtager sedan. Frön och jordnötter till våra bevingade vänner och nyttiga pellets för hjortdjur till rådjuren. Ja, nu vet ni hur morgnarna här förflyter, vilket de kommer att göra även om den här sidan upphör. På dagarna ”går jag till jobbet” dvs bygger i det trettiokvadrat stora rummet som numera får 22 mm tjocka golvspånskivor limmade på plats.

2020mars

Myrstacken har fortfarande lite snö men den smälter duktigt undan. Därinne försiggår säkert en viss verksamhet. Precis som här.

 

 

Kommentarer

 1. Jalle

  Fikonmarmelad låter gott, själv kör jag med pajalgröt för magens välbefinnande.
  Silverrävarnas tystnad är konstig, de borde ju ha massor av tid men de har kanske gått i ide.
  Det ser ut att vara mycket snö hos dig, här har påskliljorna börjat blomma, det är v äl första gången som de blommar till påsk. Hur är det med myrstackarna i myrstackarna, har de vaknat än? Här har jag sett både fjärilar och en humla, samt en sömnig fluga. Men en fluga gör som bekant ingen sommar så det dröjer väl ett tag till. Nu ska jag byta till sommardäck.

 2. silverladynsilverladyn

  Trots alla dagliga virusrapporter och diverse rekommendationer och generella råd till oss alla, men i synnerhet till oss i 70+ åldern finns det en och annan sak man kan glädja sig åt. För min del är det en glädjande nyhet att bensinpriset sjunkit drastiskt. Nu när dagstemperaturen är vårliknande med inslag av sol och klarblå himmel får man en anledning att aktivera sig på ett lämpligt sätt. Det gör att åtminstone jag åker iväg med en kaffekorg till de olika naturområdena som finns i länet.
  I mina trakter finns det gott om bra utflyktsmål så risken att trängas med andra är minimal. Fast visst får man mycket tid över att göra ingenting på när merparten av ens vanliga aktiviteter fått pausas. Det är tur att det finns Tv-program i princip hela dygnet om som man kan ta till när man tröttnat på allt annat.
  Men visst längtar man till att allt ska bli någorlunda vanligt.Visst är det härligt med skogsutflykter, men vattengympan, cirkelverksamheten, restaurangbesöken, konserterna, föredragen och bara umgås med andra är ändå det som får åtminstone min tillvaro att kännas trivsam.

 3. PaulThomasPaulThomas Inläggsförfattare

  Senast då jag tankade kostade bensinen 12,88/lit här på vår lågprismack. Visst gläder det en snål gubbe som gärna inte lägger pengar på onödigheter.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen