Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som diamantslipare, metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus, väggar och golv, arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Hur mycket kakor har talmannen?

Skrevs 2018-11-15, 14:27 av PaulThomas

Hösten rullar vidare. Ingenting definitivt händer i fråga om vår nya regering. Man skulle kunna tro att det är Postnord i samarbete med SJ som försöker lösa frågan.

Här på gården har förbränningstoan lagt av. Den orsakade kortslutning i elsystemet. På displayen talade den om att service var nödvändigt och att överhettning förekommit. Enligt instruktionsboken ska den väl rengjord emballeras i från Värnamo beställt förpackningsmaterial och sändas dit. En grundkontroll kostar 2000 kronor och bör utföras varje år. Med andra ord, vi återgår till det mest naturliga: att ställa tillbaka mulltoan vilket var snabbt åtgärdat. Alla mulltoans tillbehör fanns bevarade. Rördragningen genom ytterväggen träffade insektshotellet som fick flyttas. På bilden ses getingboet under hotellets tak. (Som här är avlyft). Många bambupinnar som insekter kan gömma sig i har fåglar dragit ut genom nätet.

2018nov 038

Mössen på vinden som jag med stor skicklighet lyckats hindra att komma in har överlistat mig med bravur! Deras fantastiska förmåga att att lösa problem borde användas vid vårt parlamentariska dödläge med detta ideliga  dörrstängande. Mössen skulle säkert föra statsministerfrågan framåt.

Varje måndag tittar jag i musfällan om där sticker fram en svanstipp. Så här såg fällan ut sist.

2018nov 018

Det var instoppat isolering inne i fällan. Kanske hade någon klipsk mus velat hindra sina artfränder att krypa in?

Annars sitter vi här som ett par gamla mossiga stubbar och ser tiden an. Vintern är på ingång, det har vi blivit upplysta om. Men vi är sega och framför allt beredda…

2018nov 006

Kommentarer

  1. AmandaAmanda

    Ja, som sagt, våra getingar är också mycket intresserade av regeringsbildningen. Häromdagen hade vi ytterligare en geting i sovrummet. Den följde dock inte med ner i köket. Den kanske har gett upp om regeringsbildningen.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen