Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som diamantslipare, metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus, väggar och golv, arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Höstligt

Skrevs 2018-09-30, 09:55 av PaulThomas

Dags för inplockning av utemöblerna.

Sista äpplena plockas ner. Äppelmos och vin blir det även i år.

Några blommor lagras i källaren.

Vissa småbuskar ska skyddas mot tungsnön och växthuset stöttas inifrån mot snötyngderna.

Vattentunnorna töms, rengöres och ställs också ner i källaren. Löv krattas och placeras ut som isolering mot kommande kyla. Snöslungan som står längst in i förrådet ska få en mer framskjuten plats.

En av duvorna har redan dragit på sig långkalsongerna, ser det som ett tecken på att den verkliga förvintern stundar.

2018sept 108

Det märks verkligen att de hungriga fåglarna är extra matglada. De samsas rätt bra för att effektivt tillgodogöra sig nyttigheterna. Här en nötskrika och en duva.

2018sept 104

Av misstag råkade jag fotografera in mot ett hörn hemmavid. Vid närmare titt ser jag en tomte. Bilden är inte arrangerad. Ansiktet utgörs av ett vedträ. Luvan är pipen på den stora kaffepannan i koppar. Ser ni det jag ser?

2018sept 087

Den blå runda saken är en pall. De vita tunnorna är vintunnorna (våra damerjaenner) i förgrunden en plastkasse.

Morgondaggens droppar glittrar i skogen. Massor av svamp gäckar kunskaperna mina. Dessa liknar mest mandelbiskvier som ju är ätbara.

2018sept 086

Så här kan det se en tidig morgon i motljus. Det doftar verkligen höst nu.

2018sept 091

Kommentarer

  1. vetgirigvetgirig

    Jo visst ser jag det Du beskriver, men slutarrangerat av Dig när Du såg det möjliga?

    PaulThomas: Inget är arrangerat. Kameran tog själv bilden (ja, det är oerhört lätt att komma åt knappen). Plötsligt såg jag motivet då jag skulle radera bort bilden. Än en gång: Bilden är inte manipulerad alls, absolut inte!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen