Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Första snön

Skrevs 2018-10-30, 08:03 av PaulThomas

Här i trakterna började det tisslas och tasslas om vinter. Det kändes i luften liksom. En del vinterfåglar annonserade sin ankomst.

Hjulbyte 

Jag bestämde mig för att ägna tid åt vinterhjulen. De borde sättas på nu innan snön gör det än mer besvärligt. Så dagen före första snön monterades dubbdäcken på.

2018okt 034

Den röda domkraften står placerad på den stora järnplåten. (Plåten väger ungefär som jag). Bilens högra, främre hörn är upphissat. Den blå dynan anser frugan att jag måste vara på för att skona knäna. När alla vinterhjulen satt fastmonterade märkte jag att ett däck saknade lufttryck. Mycket riktigt, trycket låg på 0,4!

Så på med sommarhjulet igen och liten utflykt till grannen med kompressor och lämpligt munstycke för bildäckspumpning.

Fågelnytt utanför fönstret

För småfåglarna uppstod läskig Halloweenstämning då rovfågeln hälsade på vid deras fågelbord.

2018okt 024

De här bilderna tog jag inifrån köket, därav det lite oskarpa. Köttätande fåglar får ligga i. Fröätarna matas flitigt och blir trinda inför vintern.

2018okt 030

Dags för snön?

Så kom då snön. Det blev en decimeter blötsnö att vandra i. Uppe på åsen fanns endast spår av fordon.

2018okt

Fungerar landet automatiskt?

Sverige tycks för övrigt fungera utmärkt utan regering. Sensationellt!

Dessa partipampar (varav de flesta aldrig gjort ett hederligt arbete i hela sitt liv) kanske inte alls behövs? Är de blott ett bländverk? Kanske kan vår kung hålla Sverige flytande?

Kommentarer

 1. Jalle

  Att påstå att ”partipamparna” aldrig har gjort ett hederligt arbete i hela sitt liv verkar minst sagt konstigt. Att sedan föreslå att Tjabo ska sköta Sverige gör det löjligt, han om någon har väl aldrig ”gjort ett hederligt arbete i hela sitt liv”. Dessutom har han fått väldigt mycket betalt för det.

 2. PaulThomasPaulThomas Inläggsförfattare

  Visst, självklart finns det pampar som arbetat i riktiga jobb. Naturligtvis anser även de flesta sig vara hederliga.
  Jag skrev som jag gjorde mest för att försöka provocera fram lite sjudande skrivlust hos våra fåordiga skribenter. Leve Konungen!

 3. Jalle

  Lugn PT jag vill inte döda kungen, han ska få leva. Han kan tex flyttas till Skansen eller Historiska museet bland andra forntida lustigheter. Så kan ni från mindre orter komma och titta på honom om ni är i Stockholm någon gång, ni skulle även få hurra och räcka över blommor. Och dina veckotidningar ska ha kvar sina bilder och kungareportag. Jag tycker bara det är onödigt att jag med min lilla pension (pensionärer har alltid för låg pension) ska subventionera ett överdådigt liv åt några som råkat att födas i ”rätt” familj.
  Allvarligt PT jag förstår ditt hat mot överheten men varför ”gosa” med den största ”pampen”. Snacka om att sila mygg och svälja kameler.

  PT: Så då tillhör inte du gruppen som med hissad fana ropar GUD BEVARE KONUNGEN! i givakt varje morgon?

  Jalle: Nej, jag brukar ropa: GUD BEVARE MIG FÖR KONUNGEN.

 4. AmandaAmanda

  Fina fåglar PT! Även om det ser lite ruggigt ut med vad det nu kan vara för sort som sitter på fågelmatarbordet! Men den andra fågeln är väl en nötskrika, eller? Jag kan ju inte se storleken!

  PT: Rovfågeln råder delade meningar om. Jag har kommit fram till att det borde vara en falk. Grannen kallar den duvhök. Kanske har grannen rätt. Min kompetens kunde vara bättre underbyggd.
  Nötskrikan behöver inte skrika efter nötter. Vi förser dem rikligt varje morgon efter att nötväckan väckt oss. Över femton arter är här och pickar i sig talgbollar och andra läckerheter. Om nötskrikan tappar en nöt så hoppar den ner på marken och hämtar den innan den fortsätter på nötautomaten.

 5. vetgirigvetgirig

  Bilden på fågeln Du tagit får mig att tänka på den utdöda dronten, som inte kunde flyga, men smakade så illa att inte ens de utsvultna skeppsbrutna från Bounty förmådde äta dem!

  Du kanske rent av fotat på en söderhavsö!

  Förlåt avvikelsen från ämnet. Men första snön fick mig att tänka på att första isen blev åkbar omkring första november, och det på ”prästgårdskärret i mina hemtrakter.

  Vilken glädje för oss småknattar!

  PT: Här fanns ett kärr tidigare. Där kilade salamandrar omkring och barnen åkte skridskor där om vintrarna. Har ”De gamle” förtäljt om. Grundvattensänkningen har nog påskyndats av dikningar och brunnsborrningar.

  Skulle jag pröva skridskorna så åkte jag nog som en dront!

 6. gunillagogunillago

  Kul med dina ”reportage” från hemtrakten! Fågelbilderna gillar jag speciellt.

  PT: Du skulle se hur pilfinkarna pilar omkring här. I massor. De är faktiskt riktigt smålustiga. Även hackspettarna hittar på skojigheter. Liksom skatorna. Det är ett sant nöje att betrakta dem alla genom köksfönstret.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen