Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

För länge sen…

Skrevs 2019-02-27, 13:09 av PaulThomas

Hörde just att de tidigaste svenskarna var mörkhyade och hade blå ögon. Hur var dessa människor? Och vad skulle en sverigedemokrat ha att anföra? De var starka och sega. Dagens elitidrottare kan slänga sig i väggen. Ursvenskarna var superkraftiga. Levnadsvillkoren var antagligen så tuffa att deras kroppar slet oerhört. Se där vad lite ansträngning kan ge.

På tal om svunna tider…

Släktforskning med DNA-hjälp var en spännande resa. Jag lär härstamma dels från öst (60%,) men även från Irland, Skottland (20%,) samt från Finland och Skandinavien (resten.)

2019feb 013

Elledningarna kapas och stolparna sågas av. Elkraften smyger sig numera fram i jordens mörker. Där känner sig strömmen tryggare och slipper åska, träd och vind.

2019feb 022

Hackspetten och duvorna undrar uppgivet var luftledningen och stolpen tog vägen. Massor av duvor brukade sitta på ledningen och idka social media.

2019feb 033

Allt medan andra fåglar prövar sina vingar, i detta fallet att rita med.

 

Kommentarer

 1. GerdGerd

  ”För länge sen hade kvinnorna inte rösträtt” (nu hoppar jag till ett nytt ämne, hoppas du ursäktar). Jag fick en biografi om kvinnokämpen Anna Johansson-Visborg ”Min kärlek har stannat mest hos er” hon arbetade på bryggeri och bodde på kökssoffan hos en barnfamilj. Jag läser om åren 1876-1953 och förundras över en kvinnas ofattbara styrka och uthållighet i sin kamp för kvinnors frihet och bättre levnadsvillkor..

 2. gunillagogunillago

  Här är en annan dna-blandning och jag såg serien på SVTPlay om de som kommit efter istiden – intressant. Det har funnits gott om invandrande folk under historien på vår halvöskontinent. Vi har alla skiftande arv – det är helt säkert.

 3. TatluserTatluser

  En annan kvinnokämpe var journalisten Ester Blenda Nordström som ville lyfta fram hur de kvinnor hade det som tvingades kämpa mest i hård livsmiljö, detta skildras i boken ”Ett jävla solsken” av Fatima Bremmer. – Historiskt skriver man att Skandinaviska halvön befolkades efter istiden, vad som fanns här dessförinnan vet man väl ännu inget om.

  För ett tag sedan läste jag att alla DNA-tester inte alltid är helt seriösa, tror det var på SVT:s hemsida jag läste det.

 4. gunillagogunillago

  Tatluser; Jag har inte gjort ngt dna-test! Du har rätt i att alla inte är tillförlitliga. Min morfar var av vallonsläkt och min farmor var från Dalarnas finska inflyttning – som exempel. Inte svårt att gissa sig till en blandad kompott.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen