Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Flockimmuniteten

Skrevs 2020-04-25, 06:33 av PaulThomas

Någon ”Årets första simtur” som Hans berättar om, har det inte blivit. Ett litet stänk av bekvämlighet kan ha smugit sig in. Samma sak med ”När cyklarna bröt sig loss” som bebe beskrivit. Den gamle velocipeden står dammig och slokar i bo`n. Jalles aptitliga ”Hälsning från min karantän” visar att smutta är goare än smitta. Smuttats har det däremot.

När tillräckligt många har genomgått en sjukdom, blivit immuna, skyddar de friska individer från sjukdomen. Fiffigt värre! Då slipper vi kanske injecera oss med desinfektionsmedel som Donald Trump föreslår. Mycket tack vare en human och trogen flockmentalitet.

Vilken flock tillhör jag? Den hälsingska förstås. Som genom historien alltid hävdat sin rätt till oberoende. En dialektal sak i dessa trakter är att ord som: simmar, smuttar och cyklar uttalas som: simmer, smutter och cykler.

Under min morgonvandring har jag sett väldigt många myrstackar som byggts runt träd. Vill de små krypen förvissa sig om en stabilare förankring i en orolig tillvaro?

2020april 0052020april 011

2020april 010

En stack jag studerar närmare har fått en skada, en grop, högst upp. Kanske har något djur vispat till den stackars stacken. Hur som helst, jag tillförde en nypa barr några tidiga morgnar för att bistå en smula. Full aktivitet har förekommit och nu ser allt bra ut igen. Myrornas reparationsförmågor är beundransvärda. Betraktas stacken uppifrån så frapperas man av dess cirkulära rundhet. Hur bär de sig åt att utan ritning skapa en perfekt cirkel i allt virrvarr.

fläck

Kommentarer

  1. Jalle

    När tillräckligt många smittas uppstår flockimunitet, ska man tro på det? Är inte risken stor att det uppstår en flockeleminering istället?

  2. gunillago

    Människoflocken på jordytan är stor men att bli av med flockmedlemmarna är ett svårt dilemma att ta in. Myrorna har min beundran sedan barndomen då jag betraktade dem som ivriga och spännande byggare. Tack för fina bilder du alltid sätter in!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen