Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Februarivår

Skrevs 2020-02-16, 11:03 av PaulThomas

Idag kunde jag borsta tänderna på altanen i t-tröja. Vi har åtta grader varmt och det susar i storskogen. Maken till varm februari har de äldre aldrig tidigare skådat. Barmark och djuren börjar så smått förbereda sig på vårens lustar.

Morgonrutinerna är avklarade. Först en koll på vinden om någon mus fastnat i fällan. Sedan matpåfyllning till fåglar och rådjur. Handtvätt och morgonpromenad. I byns lilla sågverk är sågklingan borttagen. Liksom hos oss gamlingar behöver även sågen en tandöversyn.

2020jan 037

Dags för medicinintag och frukost. Hör på radion att bilar äldre än tjugo år borde skrotas, vilket skulle rädda trettio människoliv om året. En skrotpremie helt enkelt. Är det något att införa även för våra humana resurser måhända?

Kommentarer

  1. bebebebe

    Tänk om man kunde införa skrotpremie eller möjligen återvinningseersättning även påldringar. Nog skulle en sådan åtgärd ge fantastisk utdelning i form av minskade trafikoffer. Om dettsa sedan kombinerades med 20 km/hr som maxhastighet i tätorter kombinerad med trafikövervakning skulle statens intäkter säkert rasa i höjden. Ja, redan bibehållna hastighetsgränser och införande av trafikövervakning skulle säkert få betydande ekonomiska och hälsobefrämjande effekter.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen