Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som diamantslipare, metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus, väggar och golv, arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Far och flyg

Skrevs 2018-02-10, 14:47 av PaulThomas

Svenska försvarets nya helikoptrar blev inte billiga. De skulle levererats redan 2009 men så blev det inte. Förseningar sinkade processen. Här måste vi betänka att dessa ultraavancerade system är inte småpotatis att handskas med. Reservdelstillverkningen, även för kringutrustning ska naturligtvis tryggas. En helikopter 14 har säkert hundratals datorer i gång i sitt allra innersta. Massor av sensorer både för drift och väderanalys. Dessutom radar och söksystem, riktmedel mm för det rent militära uppdraget.

helikopter

Nu är det väl så att jag är en till åren kommen (77) pensionär och ska väl inte begripa sånt här extremt viktigt.

Dock misstänker jag att utvecklingen håller på att springa ifrån våra mänskliga hjärnor. Vill vi verkligen handskas med artificiell intelligens? Är vi beredda att resa med självkörande bussar? Känns det okej att möta självkörande långtradare på motorvägen?

De nya helikoptrarna förväntas ”spara” en del pengar genom att de får stå kvar på marken. En timmes flygning går på c:a 200.000 kronor. Ganska olyckligt att dessa superavancerade maskiner ska stå obrukade på marken!

De motorcyklar vi tjuvåkte i det militära hade den enkelheten jag förordar. Vilka idioter som helst kunde starta och köra iväg med dem. Vilket vi beväringar var ett tydligt exempel på.

Kommentarer

  1. vetgirigvetgirig

    En sak begriper jag i alla fall. Inköparna av dessa maskiner har handlat straffbart självsvåldigt, och borde få stå sitt kast. Men vårt samhälle tillåter numera självsvåld som närmar sig diktatoriska fasoner! Etik och moral är inte längre något som präntas in i barnen redan i skolan!

  2. Elvira37Elvira37

    Ja, fy så dom bär sig åt och inte behöver de stå till svars för tokiga affärer. Minns ni försvarets hundar som köptes in för 19-25000 i Tyskland och såldes genom en dansk agent, kompis med en på försvaret och såldes till försvaret för 200.000:- och när hundarna sedan visade sig inte hålla måttet så gavs de bort till någon som ville ha dom. Det blev väldigt tyst om den där affären sedan…..

  3. TatluserTatluser

    Jo minsann, visst minns man hundarna och nu har vi här KS-skandalerna där maken är med och styr upphandling medan hustrun för talan i landstinget, finns det ingen gräns för skumrasket, de som ska sköta kontrollerna är lika inblandade i affärerna som de som gör affärsavtalen.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen