Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Det lunkar på…

Skrevs 2020-01-01, 09:29 av PaulThomas

Nu är tomaterna passerade inflikade jag då vi rullade genom grönsakerna. I butiken går vi samma runda, ett vidlyftigt varv i den riktning som är avsedd. Plötsligt slår det mig att vitsen med de passerade tomaterna har passerat förr. Antagligen lunkar vi bara på ”som vanligt”. Vårt handlingsmönster är helt klarlagt, butikernas datasystem är väl bekant med vad vi brukar köpa, vilket märks i deras riktade erbjudanden. Det mesta sker efter ett väl inövat mönster. Likadant är det med veckodagarna och helgrutinerna. Det rullar på som det alltid gjort. Visst händer något lite mer ovanligt ibland men även sånt bemästrar vi för det mesta.

Likadant med det nya året. Det kommer inramlande med buller och bång, bubbel och högtidlighet. Vackra ord och festblåsor. Men snart har det inrättat sig, vi har snart skrivit  2020 så ofta att det fastnar i knoppen. Allt rullar på och årstidernas växlingar försöker uppträda normalt trots att vi märker den tilltagande värmekatastrofen. Klimatmålen ser inte ut att kunna uppfyllas. Vilka politiker vågar gå främst och kräva omfattande förändringar? Hur ska en revolutionerande omdaning gå till? De flesta människorna vägrar naturligtvis att ge upp sitt bekväma leverne. Egoismens landvinningar och den övergripande latheten kullkastar nog hela idén om att försöka rädda jorden. Naturkatastrofer som svåra bränder och därtill begynnande vattenbrist bidrar måhända på sitt sätt men läget är inte hoppfullt.

Vi kommer att passera grönsaksavdelningen åtskilliga gånger innan någon äntligen tar itu med något uppseendeväckande. Men då vi förväntas vara beredda hoppas jag vi är det?

Kommentarer

  1. silverladynsilverladyn

    Tack PT för ditt inlägg. Så rätt du har. Lunkandet får oss att tro att jul och nyår måste firas. Inte är det något att fira. Du fick fart på mina små grå vilket resulterar i att även jag åstadkommer ett blogginlägg.

  2. Jalle

    Det nya året är hitintills väldigt likt det gamla, var det någon som hade trott någon annat? Inte kommer det att hända något oväntat, allt blir vid det gamla.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen