Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Det är lite nu…

Skrevs 2019-06-04, 09:05 av PaulThomas

Inte mycket händer här på vår sida just nu. Många har väl fullt upp med annat. Andra stretar väl på med att åldras.

Stora fartyg rammar mindre farkoster har vi sett. Det tretton våningar höga kryssningsfartyget i Venedig hade ”motorproblem”. Vad jag inte begriper är hur man bara kan köra in i kajen och nästan krossa ett mindre fartyg. Kanske att styrförmågan var kaputt? Annars hade man ju bara kunnat ligga kvar ute i kanalen och köra framåt/bakåt tills bränslet tryter. Jag antar att avstängningskranar för bränslet finns i maskinrummet.

Efter att min klasskamrat, herr B, gått hädan så har hans livskamrat fru E, börjat röja bort en del saker efter honom. En segelbåt som länge stått på gräsmattan och en husbil, har nu sålts vidare. Dessutom en massa mindre grejer.

Hon har börjat få en smula glädje tillbaka i livet. Renovering av rum på nedre plan är i full gång. Mig ville hon inte anlita då jag håller på med mitt eget bygge. Som jag brukar säga: en renovering kan lätt spilla över på sina egna inre rum.

Herr B var något av en samlare. Många jag känner har utvecklat en slags samlarmani som resulterar i en helvetes massa prylar. Han hade flertalet mopeder, båtar, utombordsmotorer, motorsågar, gräsklippare och traktorer. Så nu finns det att plocka med för efterlevande. Jag har bidragit genom att köpa några betongplintar, en ångrengöringsapparat och kanalplastskivor.

Fru E har till råga på allt även begåvats med fyra nya hundvalpar.

2019maj 041

Hos oss har de duktiga småfåglarna har planterat en rabatt vid sitt lilla hus.

2019maj 020

Kollar man lite närmre (förstora gärna bilden lite) ser det ut som att hackspetten har ett rött hjärta i nacken.

2019juni 003

De vindruvsplantor vi köpte för ett par veckor sedan har redan fått ”frukt” i form av små druvor. Finessen lär vara att plantera roten utanför växthuset och leda in stjälkarna inomhus.

druvor

Gymnastiken har sommaruppehåll så jag har återupptagit mina skogspromenader. I morse hördes göken.

Ja det var väl lite av vad jag kan komma på att berätta denna tisdag.

PT

 

 

Kommentarer

Bli först med att kommentera detta blogginlägg!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen