Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Den smala vägen..

Skrevs 2019-03-10, 09:29 av PaulThomas

Vår väg genom byn har smalnat. Inte av religiösa skäl dock. Man har grävt ur och breddat dikena på bägge sidor. På bekostnad av vägens ursprungliga bredd. Så nu är vi tvungna att vandra den smala vägen. En smula obehagligt är det att balansera fram då isbana gäller. Många törs helt enkelt inte köra där. Sopbilens förare vägrar att köra fram och ta hand om tömningen. På bilderna framgår ungefär hur det blivit.

bredd

Figur 1 visar hur vägen var tidigare. Vägen var lagom bred och dikena räckte väl till att ta hand om rejäla vattenmängder.

bredd2

Så här ser det ut numera. Två bilar kan omöjligt mötas på vägen. Dikena är skrämmande och flera har råkat slira ner i ravinerna.

Under gårdagen storhandlade jag. Köpte en keramisk fotfil på Lidl för tio kronor. Det känns stort att göra av med lite pengar. Dessutom gick jag in till Röda Korsets loppis och inhandlade en nötknäckare även den för tio kronor. Vår gamla har försvunnit och nötterna från i julas vill ekorren och fåglarna slåss om. Tjugo kronor på utgiftskontot anses säkert tillåtet för en fattig pensionär?

2019mars

Gårdagen ägnades alltså åt att knäcka överblivna valnötter, pekannötter, hasselnötter med flera sorter. Skalen brann skapligt i kakelugnen. Fåglarna såg nöjda ut med lite andra exotiska nötter.

Kommentarer

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen