Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som diamantslipare, metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus, väggar och golv, arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Dags för värme snart?

Skrevs 2019-04-13, 10:02 av PaulThomas

Kylan i form av bakslag håller i sig. Härligt ska det bli då värmen genomsyrar oss  på allvar.

Då morgonens frukostägg är uppätna samlar vi äggskalen i en påse. Kommunen håller med dessa påsar som är avsedda för hushållskompost. Genom att banka på påsen får vi ett kalkhaltigt pulver bra till förkalkande jordförbättring.

Vägen är som den är, vilket jag berört tidigare. Vi är tacksamma att Postnord fortfarande törs nyttja vår byväg. Sopbilen vägrar att köra in till vår No-go-zon för att vägen är för smal.

bredd

bredd2

Fig 1 visar hur vägen var tidigare. f står för fordon, d för dike och b är vägbredden.

Fig 2 visar nuvarande förhållande. Större fordon håller sig helst borta från ovälkomna incidenter.

Mina skogspromenader är i gång för säsongen. Den diskreta värmen i myrstacken har smält undan snötäcket därpå. Nästan likt antiloper skuttar rådjuren iväg när jag traskar fram. Barmarken gör lyckade framstötar, vinner terräng.

Nere i potatiskällaren (för att hämta sommarhjulen) var det en decimeter vatten på golvet.

Kommentarer

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen