Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som diamantslipare, metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus, väggar och golv, arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Dagen börjar…

Skrevs 2019-04-04, 07:04 av PaulThomas

Dagen börjar med en tidig dusch. Härligt att njuta sin tvagning i ottan. I dunklet därute sker något. Lite svårt att observera. Men vi vet. Det är koltrastarna som rör sig i skumrasket.

Efter duschen vidtager ansning av strån och fotvård. Själva fötterna upplever jag som längre bort. För inte har då benen blivit längre. Stelheten är ett tillkortakommande som jag försöker förvandla till ett tillångakommande genom att sätta foten på bidékanten, böja mig framåt och därmed slipa förhårdnaderna. Sittande vidtager sen smörjning med fotkräm.

Imman på glasrutorna dunstar bort med hjälp av fläkten och gläntning av altandörren.

En ljus rodnad smyger sig över de snötäckta ängarna. Det rosa gryningsljuset lovar en fin dag. Solen har tydligen i avsikt att förgylla denna dag åt oss?

Ekorren väljer gärna en solbelyst yta då den letar frön. ”Stötte han sitt lilla ben och den långa ludna svansen.” Nånting har hänt med svansen ser ut som att ny päls har bildats där.

2019mars 007

2019mars 008

I HjärtLung-gympan kör vi på som tidigare. Kissande hunden, åka skidor, simma och andra tänjningar, böjningar och sträckningar. Säkert oerhört nyttigt är gruppen ganska medveten om.

Bekvämlighetsrummet har fått en ny skylt. Den gjorde jag av fem mm tjockt bokträ, hjärtat är sytt i skinn.

2019mars 013

I övrigt har jag lagt en ny bänkskiva i köket. Frun tyckte den förra såg tråkig ut. Så nu är den 4,5 meter långa skivan i blonderad ek.

Tranorna har redan landat, gässen likaså. Tofsvipan står klar i dikeskanten. Snösmältningen slår nytt rekord, dessutom har det just börjat regna, vilket känns lite snopet. Men är det så ”han” vill ha det så gärna för mig.

Kommentarer

Bli först med att kommentera detta blogginlägg!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen