Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som diamantslipare, metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus, väggar och golv, arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Belastande appar?

Skrevs 2018-04-06, 09:29 av PaulThomas

Väldigt många människor vill kolla vädret i sina väderappar. Detta beteende skapar stress hos vädergudarna. De hinner helt enkelt inte med att inleda våren.

Vintriga förhållanden råder fortfarande. Dock med lite takdropp om dagen. Små håligheter har iakttagits i snön. Frun tyckte sig se en stare som kröp in i ett hål. Då jag kollade såg jag bara fågelbajs. Är det sånt man kallar startrek?

Ett rådjur såg lite visset ut och låg mest och vilade. Så småningom gick hon till skogen åt ett helt annat håll. De andra djuren går norrut, österut eller söderut, men detta gick västerut. Spåren ledde en besvärlig väg i mosig snö djupare in i skogen. Varför stapplade hon iväg ditåt? Jag orkade inte följa spåret särskilt långt.

Men vi blev lite förundrade då vi såg att hela karavanen med rådjur kom släntrande från det hållet. Den sjuka var med i tåget. Var de övriga och hämtade henne?  Vi hällde ut extra gott foder åt henne, nu verkar allt okej. Havrekornen gillar dom inget vidare, nej, fågelfrön ska det va!

2018april 004

2018april 006

2018mars 127

Trevligt att även ekorren har funnit sitt stamställe! Stammen är kvar från ett äppelträd som jag kapade då grävning skulle utföras för vattenledningen.  Det var helt enkelt lite väl trångt när jag skulle gräva mellan trädet och huset.

I dag tänker jag f.ö. fortsätta med de träbitar som ska bli stomme till hustruns gamla sparkstötting vilken hon nyttjat sen späd ålder. Metalldelarna är inget fel på, men trädetaljer har grånat och kollapsat. Meningen är att den ska bli  funktionsduglig. Våra isiga vägar här är idealiska att befara med spark!

Kommentarer

  1. gunillagogunillago

    Härlig rapportering som vanligt från ”landet”. Stackars rådjur, i år måste det ha varit tungt att plöja fram i era snömängder. Sparken minns jag från barndomen – en finfin grej!

  2. AmandaAmanda

    Roligt med rådjuren! Här har vi besök av steglitzer och grönsiskor vid fågelbordet, förutom talgoxar och blåmesar. Och nyss satt en hackspett och försökte komma åt nötterna. Koltrasten sitter som vanligt på marken och väntar på nötterna som talgoxen slänger ner.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen