Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som diamantslipare, metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus, väggar och golv, arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Augusti snart slut

Skrevs 2018-08-28, 17:18 av PaulThomas

Äppelskörden tog vi hand om i förtid. Ett träd hade drabbats av något konstigt. Frukten började bli dålig. Allt fler äpplen blev bruna i trädet. Efter skörden slog jag ner alla fula frukter och tömde dessa på komposten. Resten tog vi hand om för bearbetning. Så nu fyller vi några burkar med äppelmos varje dag. Äppelkakor och pajer har frysts in för kommande bruk. Övriga fruktträd ser lovande ut och de ska bli till vin. Här står första trädets frukt på trappan.

2018aug 060

Hörde i dag att Frankrikes miljöminister avgått i vredesmod. Då han heter Nicolas Hulot kan man undra vilken film Tati hade kunnat åstadkomma med den storyn.

På torsdag börjar jag på den nya gymnastiken. I HjärtLungs regi. Känner att jag behöver röra mig mer. Mossigheten griper omkring sig. Här en bild på mossa som etablerat sig på en sten bredvid stigen.

2018aug 061

Olika mossor kan klänga tillsammans utan motsättningar, trots olika hudfärg.

2018aug 066

Jättetunga järnvägsräls i min väg kunde jag inte låta bli att lätta på. Jag orkade lyfta upp ena änden en liten bit.

2018aug 072

Lite styrkegympa kommer nog göra susen. Sen går väl allt som på räls?

Så starka som myrorna är kommer vi aldrig att bli. Här anar man myrornas väg som ringlar sig minst tio meter iväg från stacken som syns längre bort.

2018aug 069

”Vilka djur är det mest synd om i skogen — myrstackarna!” Kom plötsligt för mig.

Kommentarer

  1. bebebebe

    Kära Paul!
    Nu när jag äntligen började tro på att solkurvorna skulle vara passerade så berättar Du att Du har börjat böja till räls av motionsskäl! Snälla Paul, sluta upp med att sabotera järnvägar! På sikt tror jag även Du kan öka Din friskhet genom att åka tåg!!

  2. PaulThomasPaulThomas Inläggsförfattare

    Den rälsbiten jag orkade lyfta upp i änden är endast c:a tre meter lång och inte oöverstigligt tung. Och den blev inte böjd utan lämnades kvar i samma skick som jag fann den.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen