Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som diamantslipare, metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus, väggar och golv, arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Aska vi bli

Skrevs 2017-11-27, 14:18 av PaulThomas

Den grå askan. Askgrå som våra bleka kalufser. Dammig och med  kolbitar lika svarta som ögonlockets insida om natten.

I eftertankens kranka blekhet styr jag mot kakelugnens blanka blekhet. Värmen från gårdagens eld känns tydligt mot den åldrade huden. I morgonrutinen ingår också tömning av kaminen i hallen. Vid behov bör även askan avlägsnas ur förbränningstoan. Den säger själv till då det är dags (efter ca 200 ”spolningar”).

All aska samlas i den stora askhinken. Denna töms på lämpligt ställe utomhus.

Varför heter det eldstad? Ingen kan bo i en eldstad. Däremot i Eldslandet, Tierra del Fuego vid Magellans Sund.

Här kanske det märks att jag totat ihop detta inlägg bara för att det råder så svår stiltje på vår Silversida.

askan

Askan är blott aska. Men inte bara en oorganisk restprodukt av organiska ämnen. Den kan innehålla fosfater, karbonater, klorider, silikater och sulfater av kalcium, magnesium, kalium och natrium. Se där vad ett enkelt pensionärspar kan åstadkomma! Dock inte vulkanisk aska som från Agung i Bali. Ett över 3000 m högt och heligt berg. Förra gången omkom 1600 personer vid dess utbrott (1963). Även på Island mullrar det betänkligt, vilken vulkan kommer först?

Kommentarer

  1. gunillagogunillago

    För att inte tala om Platons Atlantis som visat sig heta Santorini med sitt jättelika vulkanutbrott för mer än 3000 år sedan åtföljt av en sunami som förstörde den minoiska kulturen på Kreta. Aska är väl bra till gödning, eller hur? Kanske inte under din livstid för det tar väl en viss tid för nedbrytning??

  2. TatluserTatluser

    En tröst kan vara att varken tankens eller kroppens energi förintas, den finns kvar, frågan är men var någonstans, tänk om man kunde få veta det, men då kanske man helst skulle vilja slippa att veta.

  3. Elvira37Elvira37

    Min kropp, som jag bott i ganska så bra, blir kanske värmeenergi i ett värmekraftverk. Min energi fortsätter att leva och det vore väl intressant om vi visste hur det blir när vi ”vandrar vidare” – ingenting att frukta i alla fall – det är jag rätt säker på :-)

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen