Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

Ändrad rutt

Skrevs 2018-06-23, 10:50 av PaulThomas

Tallkottarna på vägen längtar efter trafik. Att sprätta iväg till mer fruktbar jordmån är deras dröm…

Idag ändrade jag morgonturen. För att slippa passera de morgontidiga grannarna. Deras skällande hundar ställer till med ståhej varje morgon. Häromsistens städade de garaget och en ilsken fransk bulldogg gjorde utfall mot mig. Nä, nu går jag mer österut, följer barrträdsskogen utefter åsen och hamnar slutligen på ett gleshygge. Där släntrar jag småningom neröver i dalen, norröver och mot byn. En lummigare, fuktigare skog tar vid. På så vis kan jag vandra ”hurtigrutten” utan att störa nån. ”Verka utan att märkas.”

Den här synen mötte mig på bara 35 meters avstånd. Jag stod helt still.

 2018juni 032

Här har avverkats mängder med skog och grenar, kvistar och ris fyller markerna. Svårt att gå tyst på allt torrt spill.

En kraftigt nerböjd tall kan tydligen både överleva och resa sig igen, se bara på detta spänstfenomen!

2018juni 031

På hygget finns små blå blommor. Gula blommor. Blåsippor och flera olika örter. En tistel hojtar till med sin speciella färg.

2018juni 033

Någon gång kan en ändrad rutt i terränglådan verkligen förändra upplevelsen. Dessa skogliga stigar är många och kan varieras i det oändliga. Går jag ännu mer österut korsar jag en väg som är tusenårig. Grannar påstår att den är K-märkt. Dit står min håg…

Kommentarer

 1. SickanSickan

  Vilka fina bilder du tar! Att verkar utan att märkas låter bra, men dina bilder ger avtryck i alla fall. Stubben i skogen skulle säkert få min puls att öka katastrofalt. Jag fick förstora bilden innan jag såg att det inte var en björn.

 2. PaulThomasPaulThomas Inläggsförfattare

  Vaket gjort Sickan. Själv brukar jag ofta förstora bilder för att gå djupare in i dess hemligheter. Mycket brukar finnas att studera bland bakgrunder och i hörnen.
  Björnen på min bild var björn bara i viss vinkel, förflyttade jag mig 5 meter åt sidan förfelades skräckupplevelsen.

 3. vetgirigvetgirig

  Hyggesrester bör sparas mer vid avverkning i ”boreala” skogsmarker, annars försämras jordmånen och det får en försämrad ” bonitet” som följd. Att tillverka dieselersättning DME av stubbar från hyggen, är det samma som att binda ris åt eget ”arsel”. Det är också att stjäla från de resurser jorden ger oss!

 4. GerdGerd

  En ”k-märkt” skogsstig lockar förstår jag. Dina bilder är utsökta, jag njuter av dem. Det märks att du har sinne för färg och form.

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen