Om "PaulThomas"

Jag är en händig man. Gillar att renovera hus. Efter en 25-årig grafikerbana blev jag plötsligt trappsnickare. Därefter jobbade jag som metallarbetare, informatör, vaktmästare och kvalitetskontrollant. Men egentligen är jag ju tecknare sen barnsben. På tal om barnsben, har barnbarn som är nåt alldeles extra! Har haft (och renoverat) gårdar och fritidshus i Småland, Gästrikland och nu Hälsingland. När arbetsmarknaden inte längre efterfrågade mina tjänster dunsade DEN STORA FRIHETEN över mig. När jag i mitt anletes svett bygger hus arbetar jag med äldre beprövad teknik för att skapa sparsmakad trevnad.

ÄLDRE

Skrevs 2019-08-23, 07:42 av PaulThomas

Vi blir inte yngre precis. Hur upplever du att bli äldre?

gamling

Kommentarer

 1. Jalle

  Jag har funderat mycket över det, hur det kommer att kännas att bli äldre, kanske blir man lite klokare, det sägs ju så. Jag får väl se när den tiden kommer.

 2. bebebebe

  Intressant fråga fast lite hypotetisk för mig som bara är 80 med raska ben, i alla fall med käpp, förträfflig syn med glasögon anpassade för sina uppgifter, hörapparater som är skickliga på att alstra klåda i öronen och rask på cykel även om avstigandet numera försvåras av hög ram. Så själv anser jag ännu inte frågan som relevant för mig. .

 3. DidaniaDidania

  Men jag som tillhör äldre/äldsta gänget känner igen mig i PTs bild!
  Precis så är det. Kroppen skrumpnar rynkas, veckas in och ut – även diverse operationer har gjort sitt till att vanställa det som i tidigare tider ansås vara en skönhet!

  Hur jag upplever detta?
  Jag är ytterligt nöjd med vad jag fortfarande kan, jag tar mig fram med hjälpmedel och tänker kloka tankar genom den stora visdom som åldern har förlänat mig med, – så frukta inte – Ålderdomen kan vara en rik tid!

 4. PaulThomasPaulThomas Inläggsförfattare

  Hur upplever jag det själv?

  Jo, det är himla trist förstås. Stelheten i kroppen. Fumligheten i händerna. Oviljan att engagera sig i vissa saker. Svårigheten att minnas alla namn på förbisusande människor.

  Men ändå känner jag glädje över att få göra några av de saker som aldrig tidigare hanns med. Tacksam är jag verkligen över viss spänst och rörlighet.
  Så tills vidare är det väl att glädjas över att fortfarande hänga med i livscykeln och se tiden an!

Kommentera

© 2013 Silvergenerationen